DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali (TR)

Újra a Viharsarokban a Qualisport Racing

Egy évnyi szünet után újra tereprali-futamot rendeznek Gyulán, ebből pedig a Qualisport Racing kamionos egysége sem maradhat ki. Kovács Miklós és gárdája ezen a hétvégén a nyílt országos bajnokság idei negyedik futamán száguldozik a Scania Qualisport Torpedóval a Viharsarokban.

A dunaszentbenedeki kamionos formáció augusztusban, a hazai rendezésű Világkupa-futamon, a Hungarian Baján megszerezte a győzelmet az átszabott, immáron automata váltórendszerrel felvértezett monstrummal. A főpróba kiválóan sikerült, a Gyulán és térségében tartandó HOFEKA Kupa pedig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy újra élesben csiszolják tovább a megújult technikát.

qualisport-viharsarok



„Fantasztikus élményeink vannak a múltból Gyuláról, mindig imádtuk ezt a versenyt, éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a Varga Racing Team feltámasztja ezt a versenyt. A hangulat itt mindig különleges, köszönhetően annak, hogy a nyüzsgő város szívében található a szervizpark, ahová bárki eljöhet, ahol bárki szemügyre veheti a terepralis versenygépeket. A szelektív szakaszok az elmúlt években rendszerint kiválóak voltak. Biztos vagyok benne, hogy a szervezők ezúttal is olyan pályákat állítottak össze, amelyek élvezetes lesznek a versenyzők és a nézők számára is” – mondta Kovács Miklós, aki ezúttal is régi harcostársaival, Ács László fedélzeti szerelővel és Czeglédi Péter navigátorral együtt vág neki a viadalnak.

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint a HOFEKA Kupa össztávja több mint 600 kilométer lesz, amelyből körülbelül 330 kilométer szelektív szakaszok hossza. A nyitónapon, pénteken délután szokás szerint egy rövid prológot teljesít majd a mezőny, szombaton és vasárnap pedig négy-négy szelektív szakasz vár a versenyzőkre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: