DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Nagy dobásra készül Mr. Dakar!

Ha minden igaz, nagy dobásra készül Mr. Dakar, azaz Stephane Peterhansel: a sivatagi terepralik koronázott királya a formula.hu által hallott pletykák szerint új kihívásra vállalkozik. A francia marad a Dakar Ralin, ahol új autóval, és ami még fontosabb, hozzá mindenkinél közelebb álló navigátorral készül támadni: felfedjük, hogy ki lehet a klasszis új másodpilótája!

Mint ismeretes, a Dakar Ralin motorral hat, autóval pedig hét ízben diadalmaskodó francia versenyző az utóbbi években a Peugeot gyári csapatának tagjaként szerepelt. Mivel a márka az idei futam után megszüntette a terepralis projektet, Peterhansel szerepvállalása is kérdésessé vált: amikor június végén, a Forma-1-es Francia Nagydíjon vendégeskedett, a klasszis arról számolt be a formula.hu-nak, hogy a jövője lóg a levegőben, várja az érdemi ajánlatokat, de csak és kizárólag versenyképes technikával, számára kedvező feltételek mellett lenne hajlandó rajthoz állni.



Úgy hírlik, hogy az 53 esztendős pilóta nem várt hiába: lapunk információi szerint közel áll a megállapodáshoz a Miniket versenyeztető X-Raid csapattal, ahol 2010 és 2014 között már versenyzett és két győzelmet is szerzett. Ha minden igaz, a francia klasszis a treburi alakulat buggyjával szállhat harcba 2019-ben a dél-amerikai futamon, de valójában nem is az autóválasztás az érdekes, sokkal inkább az, hogy Peterhansel állítólag lecseréli régesrégi harcostársát, a navigátor Jean-Paul Cottret-et, akivel 1999 óta versenyez együtt és akivel az összes autós sikerét aratta.

Szakági pletykák szerint Peterhansel az új kaland keretein belül feleségével, Andrea Mayerrel készül nekivágni a Dakar Ralinak. A hölgy tapasztalt terepralis, hiszen KTM-mel, BMW-vel és a Yamahával is szerepelt már a motorosok között, de van autós tapasztalata is – úgy pilótaként, mint navigátorként egyaránt. Amennyiben megvalósul a közös indulás és siker koronázná a próbálkozást, Peterhanselnek sikerülne újra történelmet írnia – aztán pedig még mindig találhatna magának újabb kihívást, például a régóta pletykált, a versenyző által is vágyott kamionos indulást!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: