Hazai terepen az átszabott Scania Qualisport Torpedo
Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek
Tereprali

Hazai terepen az átszabott Scania Qualisport Torpedo

Jelentős átalakítások után viszi táncba a Scania Qualisport Torpedo versenykamiont a Qualisport Racing csapata a hétvégén esedékes hazai Világkupa-futamon, a 15. Hungarian Baján. Kovács Miklós és gárdája az utolsó pillanatig dolgozott a sárga monstrumon, amellyel a csütörtöki adminisztratív- és technikai gépátvétel előtt teszteltek is egy rövidet.

Hogy mik a legfőbb újdonságok az Afrika-specialista terepralis formáció versenykamionján? Ami első pillantásra szembetűnő lehet, az a Scania legfrissebb specifikációjának megfelelő csőrös orrkialakítás, amelyet a Truck Race hungaroringi futama előtt eszközöltek a járgányon, a legfontosabb újdonságot viszont máshol kell keresni. A szervizcsapatot vezető fedélzeti szerelő, Ács László irányításával a gárda az erőátviteli rendszert alakította át, így a Scania Qualisport Torpedóban mostantól teljesen automata váltórendszer dolgozik.

csm_kamion_1d8edacaf9

„Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, amit jól szemléltet az is, hogy a srácok csütörtökön hajnali háromkor végeztek az utolsó simításokkal a dunaszentbenedeki műhelyben. Tegnap teszteltünk is, a helyszínen. Két francia mérnök érkezett hozzánk, akikkel a futómű és a hajtáslánc beállításait igyekeztünk finomítani. Kulcsfontosságú volt számunkra az utóbbi időszak, ugyanis ezek a legfontosabb újításaink a december végén startoló Africa Race-re, amely számunkra továbbra is az év legfontosabb versenye. A Hungarian Baja mindig remek hangulatú verseny, kiváló főpróba, amely ráadásul izgalmasnak ígérkezik, hiszen öt kamion is van a mezőnyben. Tavaly másodszor is sikerült győznünk, így természetesen idén is mindent megteszünk a jó eredményért. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat, hiszen ilyen remek terepralis mezőnyt évente csak egyszer lehet látni hazánkban” – mondta Veszprémben a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós, aki két állandó társával, Ács Lászlóval és a navigátor Czeglédi Péterrel száll harcba a Hungarian Baján is.

A verseny hivatalos időterve szerint pénteken 16 óra 30 perckor Veszprém szívében, az Óváros téren tartják, amelyet 17 órától a nullpontnál rajtoló szuperspeciál-szakasz követ. Szombaton a mezőnyre két szelektív szakasz vár, amely a kamionos mezőny számára kétszer 150 kilométernyi száguldást jelent. A díjátadó ceremóniát szombat este 20 órától tartják, szintén a veszprémi Óváros téren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?