Zapletal vezet az Adrenalin Kupán
Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 18. szombat
Tereprali (TR)

Zapletal vezet az Adrenalin Kupán

Az Adrenalin Kupa szombati versenynapja után az autósoknál a cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora, Marek Sykora vezet, a Challenge-ben a Miklós Alexandra – Miklós Alexandra páros, a kamionosoknál a Kovács Miklós – Ács László egység, a side-by-side-osoknál Kéry Szilveszter és Bartha Barbara, a motoros-quados mezőnyben pedig Hodola Richárd várhatja az élről a folytatást.

A pénteki adminisztratív és gépátvétel után szombaton reggel a tényleges verseny is megkezdődött az Adrenalin Kupán. A reggeli rajt után két 102 kilométeres szelektívet teljesített a mezőny Bugac környékén. Ahogy az várható volt, Miroslav Zapletal (Ford F150) mindkét mért szakaszon diktálta a tempót, mögötte a lengyel Mariusz Wiatr – Lukasz Laskawiec duó (Mitsubishi L200 ) és a Kaposi Zoltán – Kaposi Bence páros (Nissan Navara) csatázott. A nap végén a lengyeleké volt a második idő, s egyben ők vezetik a TH kategóriát is. A Challenge kategóriában az első tereprali versenyén szereplő Miklós Alexandra – Miklós Alexandra páros várhatja az élről a folytatást.

A kamionosoknál Kovács Miklós és Ács László (Scania) mindkét szelektívet megnyerte, mögöttük a Madarász István – Szőke Nikolett – Mong Barnabás trió (Tatra) áll a második, a Merkovics Viktor – Kiss Dávid József – Valkai János egység (DAF) pedig a harmadik helyen.

180421_Miroslav_Zapletal  

„Nagyon jó, hogy újra Magyarországon versenyezhetünk, és hogy csináltak egy ilyen szép versenyt, köszönjük szépen a rendezőknek, és köszönjük a környékbelieknek, akik átengedték az útjaikat a verseny idejére. Tényleg nagyon élvezetes volt a mai versenynap, voltak szűk helyek, összetörtük a kamion elejét, de akkor is úgy gondolom, hogy Magyarországra kell egy ilyen verseny, és nagyon jól éreztük ma magunkat” – mondta el Kovács Miklós.

A side-by-side-osoknál a Kéry Szilveszter – Bartha Barbara páros (Can-Am) kezdett legerősebben, jó négy percnyi előnyt gyűjtöttek már az első szelektíven. A második körben a Jobbágy Ákos – Krajnyák Péter duó (Can-Am) volt a leggyorsabb, de az összetettben Kéryéknél maradt az előny Jobbágyék és a cseh Ladislav Zavtralek – Ivo Sevcik (Can-Am) duó előtt.

A motoros-quados mezőnyben Hodola Richárd (Yamaha) mindkét szelektívet megnyerte, a második helyen a cseh quados Viktor Chytka (Suzuki), a harmadikon Horváth „Laller” Lajos (KTM) áll.

A 360 kilométeres össztávú Adrenalin Kupa programján vasárnap két 56 kilométeres szelektív szerepel, melyeket követően 15 órakor díjkiosztóval zárul a magyar bajnokság idei első és a CEZ bajnokság harmadik futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?