DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Tereprali

Dakar: Peterhansel lélekben már feladta

Úgy fest, hogy Mr. Dakar lemondott arról, hogy tovább szaporítsa győzelmei számát az idei viadalon: szerinte Carlos Sainz előnye túl nagy, nem lehet már utolérni a spanyolt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, két szakasszal az idei Dakar vége előtt továbbra is magabiztosan, negyvennégy perces előnnyel vezeti az autósok értékelését a peugeot-s Carlos Sainz, így csapattársa, Stephane Peterhansel lélekben már feladta a küzdelmet. A tizenháromszoros Dakar-győztes pilóta úgy véli, hogy csapattársát már nem lehet utolérni. 

"Ugyanolyan autóban ülünk, prodik vagyunk, szóval Carlost elkapni nem igazán lehetséges. De persze ez egy technikai sport, szóval ki tudja" - hagyott mégis egy ajtót résnyire nyitva Peterhansel, aki tükörsimán autózott az élen közel félórás előnyben, amikor elérte a technika ördöge és Sainz kezébe lökte a vezetést.

"Én csak védeni fogom a pozíciómat, mert Nasser (Al-Attiyah) csak húsz perccel van mögöttem. Ennyi idő alatt ekkora hátrányt nem lehet ledolgozni, mint ami Carlosszal szemben nekem megvan, főleg hogy a hátralévő szakaszok már nem a dűnéken haladnak majd át. A második hely megvédése sem rossz, hiszen 105 percet álltunk a pályán, ezek után ez sem rossz eredmény" - tette hozzá Peterhansel.

Egyébként közben már zajlik is a Dakar következő, utolsó előtti szakasza, ha itt nem történik semmi Sainzcal, akkor aligha lehet tőle elvenni az első helyet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: