DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali

Toyotás részsiker, Sainz közelebb a győzelemhez

A Toyota pilótája nyerte a Dakar tizenegyedik szakaszát, de Carlos Sainznak ez is tökéletes eredmény: a spanyol nem hibázott és egyre közelebb van a győzelemhez.

Karrierje második Dakar-szakaszgyőzelmét jegyezte az idei futam tizenegyedik, 281 kilométeres szakaszán Bernhard ten Brinke - a Toyota pilótája végig diktálta a tempót és bő négyperces előnnyel húzta be az etapot. Mögötte Cyril Despres, a Peugeot versenyzője produkálta a második időt, míg az összetett első két helyét elfoglaló Carlos Sainz és Stephane Peterhansel a harmadik-negyedik helyen futott be.

Ez pedig Sainznak így tökéletesen megfelel, ugyan a szakasz korábbi részén Peterhansellel szemben kiépített háromperces előnyét leadta a végéig, de így is növelte fórját csapattársával szemben, így egy újabb etappal került közelebb a győzelemhez, előnye pedig továbbra is magabiztos: három szakasz van hátra és ötven perccel vezeti a futamot. 

sainz1



Érdekesség, hogy a korábbi WRC-sztár Mikko Hirvonen és a MINI sokáig az élen állt a szakaszon, de nem tudta végigcsinálni hiba nélkül, egy "esemény" után pedig többször is meg kellett állnia szerelni, így elmaradt a részsiker. Összetettben egyébként továbbra is Nasser Al-Attiyah a harmadik a két Peugeot mögött, de az ő hátránya már 74 perc Sainzhoz képest.

A motorosoknál ezúttal Toby Price volt a leggyorsabb, másfél percet vert Kevin Benavidesre és több mint hatot Antoine Meóra, de az összetettben így is megtartotta első helyét a több mint tizenegy percet vesztő Matthias Walkner: az osztrák KTM-es még így is bő fél órával vezet Benavides és Price előtt. A sokáig egészen drámaian alakuló motoros mezőny most "megnyugodott" és stabilizálódtak a különbségek ezen a szakaszon - azt leszámítva, hogy a tegnap még második Joan Barreda kiesett...

Az állás 11 szakaszt követően:

Autósok

1. Carlos Sainz Peugeot 32:10:53

2. Stephane Peterhansel Peugeot +0:50:45

3. Nasser Al-Attiyah Toyota +1:14:02

4. Bernhard ten Brinke Toyota +1:17:35

5. Giniel de Villiers Toyota +1:30:05

Motorosok

1. Matthias Walkner KTM 36:33:37

2. Kevin Benavides Honda ++32:00

3. Toby Price KTM +39:17

4. Gerard Farres KTM +49:17

5. Antoine Meo KTM +59:05

 

 

 

 

 

 

     
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: