DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Loeb: Nincs több esélyem Dakart nyerni

Fel kellett adnia a 2018-as Dakar Ralit Sebastien Loebnek: a francia klasszis elmagyarázta, hogy mi történt, illetve azt is elárulta, hogy navigátorának komoly fájdalmai voltak.

A negyedik szakaszt megnyerte és közelített csapattársához, Stephane Peterhanselhez az összetettben Sebastien Loeb, de a Dakar ötödik szakasza nem hozott számára szerencsét: előbb elakadtak és jó pár percet töltöttek a dűnék között, majd egy gödörben landoltak a Peugeot-val és fel kellett adniuk a futamot.

“Elértünk egy olyan helyre, ahol egy másik versenyző megállt a bukkanón, de nem tudtunk megállni az emelkedőn, úgyhogy jobbról próbáltam kerülni. Ott viszont volt egy hatalmas gödör, amit nem láthattunk és keményen belecsapódtunk” – magyarázta az esetet Loeb.

loeb_1



“Nem tudtunk mást csinálni, mint várni a kamionra, hogy kihúzzon minket. A becsapódás után Danielnek komoly fájdalmai voltak, a sérülései miatt pedig már tényleg nem maradt más lehetőségünk, csak az, hogy feladjuk a futamot” – tette hozzá a ralilegenda, aki a Dakar előtt úgy fogalmazott, hogy “most vagy soha” alkalom számára a mostani futam.

“Jelen pillanatban nem tervezem, hogy még egyszer visszatérjek ide. Máshol folytatom a munkát a Peugeot-val, a ralikrosszban, szóval most nincs több esélyem Dakart nyerni” – reagált erre a felvetésre a kiesést követően Loeb.

Nem csak Loeb, hanem Carlos Sainz is elakadt egyébként a homokban, de csapattársuk, Peterhansel egyiküknek sem segített, mivel túl nagy volt a kockázata annak, hogy ő is megsüllyed.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: