DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Laller megkezdte a Dakart

Tegnap délután elrajtolt a 40. Dakar Rally, a motorosok között Horváth Lajos „Lallerrel”. A váci pilóta jókedvűen gurult fel a pódiumceremóniára, még Xavier Gavoryt, a Dakar fontos emberét is elkapta egy szelfire.

Elsőnek Limától Piscóig húzta a gázt a mezőny, 241 kilométer összekötő szakasz után 31 km speciál várt a fiúkra. Emberünk becsülettel tette a dolgát, majd a nap végeztével így nyilatkozott:

„Nem volt egyszerű, a rajt napjára csak előbújt belőlem a kisördög. Nehezen aludtam, sokat forgolódtam, de reggel felhívtam a párom, és ez megnyugtatott. 

Laller-2-1



241 kilométer etappal nyitottunk, ami után egy forró sivatagi táv következett, itt jelölték ki a mért szakaszt. Kezdetben nyugodt voltam, mert aprókavicsos volt a talajszerkezet, és ez elég keménynek látszott. Azonban a szervezők beiktattak olyan mélyhomokos-dűnés részeket is, amik már komolyabb fejtörést okoztak. De nem volt mese, menni kellett előre. Igyekeztem pontosan követni az itinert és „fokra tartani”, ám kicsit belekavarodtam, így véletlenül kihagytam egy ellenőrzőpontot. 

Összességében nem volt rossz a terep, de nem ez lesz a kedvencem. A lényeg, hogy próbálok mindig a soron következő feladatra koncentrálni, meglátjuk mi sül majd ki belőle.” - zárta mondandóját a 139-es rajtszámmal versenyző Laller. A mai napon 267 km speciális szakasszal folytatják a kétkerekűek.  

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: