DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Tereprali

Dakar: Visszavágott és már vezet a Peugeot

Az első szakasz még a Toyotáé volt, a másodikon viszont robbantottak a franciák: Despres és Peterhansel áll az első két helyen, de már Loeb is feljött a negyedik pozícióba. A Mininek rossz napja volt.

A 2018-as Dakar első szakasza még a Toyota szájíze szerint alakult, de a második, közel háromszáz kilométeres etapon visszavágott a Peugeot: Cyril Despres, Stephane Peterhansel és Sebastien Loeb kisajátította az első három helyet, méghozzá hatalmas különbséggel. Már Loeb is három percet kapott csapattársától, de a negyedik helyre befutó toyotás de Villiers hét perc feletti hátrányt szedett össze, Al-Attiyah pedig csak a nyolcadik időt futotta 14 perc lemaradással.

dakar_1



Utóbbi pilóta szerint a hátránya jelentős részét amiatt szedte össze, mert navigátora rosszul lett a szakasz közben, míg a negyedik Peugeot-val Carlos Sainznak is problémái akadtak: hiába vezetett egy ideig, két lassú defektet kapott, majd az ő navigátora is rosszul lett a sivatagban. Náluk is nagyobb bajba került a Mini, Bryce Menzies csúnyán összetörte az autóját, navigátora bokatörést szenvedett, Yazeed Al-Rahji és Boris Garafulic pedig egymással ütközött.

Jelenleg így Despres mindössze fél perccel vezet Peterhansel előtt, de Villiers tartja magát legjobb toyotásként, de már ott van a nyakán a tegnap komoly fékproblémákkal küzdő Loeb is, Al-Attiyah az ötödik helyről próbálhat meg majd felzárkózni.

Az állás két szakasz után (autók):

1. Cyril Despres Team Peugeot Total Peugeot +3:21,18

2. Stephane Peterhansel Team Peugeot Total Peugeot +27

3. Giniel de Villiers Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota +5:44

4. Sebastien Loeb Team Peugeot Total Peugeot +6:09

5. Nasser Al-Attiyah Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota +12:15

6. Orlando Terranova X-Raid Team Mini/BMW +12:50

7. Mikko Hirvonen X-Raid Team Mini/BMW +12:50

8. Carlos Sainz Team Peugeot Total Peugeot +13:12

9. Martin Prokop MP Sports Ford +14:32

10. Bernhard Ten Brinke Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota +17:43

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: