DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Vége a dalnak: A Peugeot otthagyja a Dakar Ralit

A francia gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy a 2018-as sivatagi túra után kivonulnak a világ legnagyobb presztízsű tereprali-viadaláról, főleg a számukra kedvezőtlen szabályváltozások miatt.

A 2016-os és 2017-es Dakar Ralit egyaránt a Peugeot-nak sikerült megnyernie Stephane Peterhansel révén, a komoly gyári támogatással rendelkező alakulatnak pedig minden esélye megvan arra, hogy a sorminta 2018 januárjában is első hellyel egészüljön ki. Ha így történik, az bizonyos ideig az utolsó győzelmük lesz egy darabig, ugyanis a franciák bejelentették, hogy a következő évi megmérettetés után bezárják a boltot, és véget ér a Peugeot Dakar-programja.



A hír nem érkezett váratlanul, a gyártó ugyanis régóta elégedetlen a hátsókerék-meghajtású autókat hátrányos helyzetbe hozó szabályváltozásokkal. „Szeretnénk stílusosan befejezni utolsó próbálkozásunkat” - idézte a Motorsport Bruno Famint, a Peugeot Sport igazgatóját. „Amint mondtam korábban, soha nem számíthatunk semmire előzetesen - ha nyerünk, azt mindig nehéz megismételni.”

„A probléma azzal van, hogy minél többször sikerül nyerni, annál inkább folytatni akarjuk” - nyilatkozta az elmúlt két Dakar győztese, Stephane Peterhansel. „Ez az év még különlegesebb lesz, hiszen a 40. verseny áll előttünk, amely az én 29. részvételem lesz majd. Ki tudja, hogy ez az utolsó lesz-e, vagy sem, majd meglátjuk. Mindannyiunknak az a célja, hogy ismét győzelemre vigyük a Peugeot-t, és sikerrel zárjuk a programot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: