DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Szalay Balázs a Kincsem Parkban száguld!

Lovak és lóerõk feszülnek egymásnak – ezúttal a Kincsem Parkban, a Nemzeti Lóverseny és Food Truck Show-n szeptember 3-án.
Szalay Balázsnak és Bunkoczi Lászlónak már jó néhány lovas kalandban volt része, elég, ha csak az Opel Dakar Team image-filmjeit említjük, amelyek közül háromban is szerepeltek lovak (a We’ll be back, a Lóerők harca és a Gyere velünk a vadnyugatra! című filmek megtekinthetők a csapat youtube-csatornáján) az Opel Mokka versenyautó mellett. 
 
 
Szalay Balázs korábban mérkőzött négyes fogatokkal, amelyeket a világbajnok Lázár Zoltán, illetve fivére Lázár Vilmos hajtott, most pedig a Kincsem Parkban mutatkozik be a 380 lóerős Mokka, ahol ellenfele a díjnyertes Talizmán és Juhász Balázs hajtó lesz. 
 
„Ilyen jellegű versenyen még sohasem vettünk részt, s külön büszkeség, hogy a Kincsem Parkban lesz az esemény, ezen a gyönyörű helyszínen, amelynek talaja az előzetes tréning alapján nem csupán a lovaknak fekszik, hanem a mi autónknak is – nyilatkozta Szalay Balázs. – Nagyon várom ezt az eseményt, amely nem csupán a nézők számára lesz izgalmas, hanem nekünk is, hiszen míg a ló és lovasa egy kört tesz meg, nekünk kettőt kell, és bár nagy a lóerő-különbség, azért a sebességben nincs akkora differencia. A köridőket ismerve kétesélyes, hogy ki nyer majd.”
 
 
A különleges párharcot szeptember 3-án, 14 órakor láthatja a közönség a Kincsem Parkban, a világ számtalan sivatagját megjárt, a Dakaron, a Silkway Ralin és az Africa Race-en is bizonyító Opel Mokkát azonban már péntektől megtekintheti a helyszínre érkező közönség.  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: