DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali (TR)

Nincs mese, Laller csak előre tekint!

Nagy várakozásokkal indult Horváth Lajosnak a Hungarian Baja, de a technika keresztülhúzta a számításait. Nem csak ez hátráltatta az elszánt Dakarost, aki minden nyűgje ellenére is csak előre tekint, sőt elszántabb mint valaha!

Lallernek nagy vágya volt a jó szereplés, ám ezúttal több dolog miatt sem állt össze a kép. Már a pénteki rövid bemelegítő etapon voltak nehézségei, egy rossz gumiválasztással indult számára a világkupafutam. Elmondása szerint ezúttal mentálisan is a szokottnál kicsit nehezebben viselte a terhelést, modhatjuk úgy, ráparázott a nyitányra:

„Sajnos beigazolódott az előzetes félelmem, miszerint a hazai pálya előnye nem is olyan nagy előny az estemben. Fura ezt mondani, de ebben az évben még nem izgultam ennyire. Nem is értem mi történt velem! Persze ebben annak is szerepe volt, hogy a verseny előtti sajtótájékoztatóra meghívást kaptam és Nasser Al Attiyah-al valamint Mikko Hirvonen-el ülhettem egy asztalnál, akiket példaképemnek tekintek és felnézek rájuk.”



A helyzet sokat javult szombatra, de valahogy továbbra sem találta a maga ritmusát a Dakarra készülő motoros:

„Hol azt éreztem, hogy nincs elég tapadásom, hol a fék nem tűnt az igazinak, és a motort sem tudtam mindig úgy kordában tartani, ahogy szerettem volna. Ezzel sikerült is némi hátrányt összekalapolni, de a nap második felében már kezdtem ráérezni a dolgokra, így a kedvem is megjött. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy lett a pálya egyre gyorsabb és élvezetesebb is. A lőtéri rész remek móka volt, viszont az erdei kellemetlenül kacifántos.”

A zárónapra aztán megjött a várva várt mértékű koncentráció, minden egyben lehetett volna ahhoz, hogy a váci pilóta ledolgozza a lemaradását:

Vasárnap ahogy elindultunk, rögtön „nyeregben éreztem magam”. Tudjátok úgy, amikor minden klappol, és veled van az erő. Nagyon élveztem a motorozást és jó volt a tempóm is - kár hogy mindez csak rövid ideig tartott. Alig négy perce startoltam el, mikor menet közben egy reccsenést hallottam és hirtelen eltűnt a nyomaték. Gyorsan realizáltam, hogy ezúttal vége a versenyemnek...

 

Pedig nagyon jót tett volna a lelkemnek egy könnyed menet, hiszen a fél-profi státuszban az embernek van civil élete, munkája is, ahol ugyanúgy muszáj helytállni. Ebből kifolyólag nem egyszerű ez a létforma, de ez nem szegi a kedvem, sőt! Jó úton haladunk a céljaink felé, megjavítjuk a KTM-et és megyünk tovább előre ezerrel!!” - zárta sorait a Laller Racing sportolója, aki holnap reggel 8:15-től a Hír TV vendége lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: