DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Laller küzdelmes napjai az Albán Ralin!

Robog az Albán Rali, vele együtt pedig Horváth Lajos is teszi a dolgát. A három napja zajló terepviadalon szinte már mindennel találkozott a jövő évi Dakarra készülő pilóta. Az elmúlt napok összegzése következik!

Már az út sem volt egyszerű Laller számára, de aztán Albániába megérkezve csak jókat hallhatunk a váci motorostól. A remek körülmények és a profi szervezés miden kellemetlenséget feledtetett: “Az idefelé vezető utunk nem volt egyszerű, a montenegrói határnál ugyanis akadtak olyan problémák, ami miatt bőszen vakargattuk a fejünk. Szerencsére minden megoldódott, és több mint fél nap elteltével célt értünk. Az Albániával kapcsolatban még élő, és helytelen balkáni beidegződésünk gyorsan megdőlt. Az ország gyönyörű, az emberek kedvesek, maga a rendezvény pedig színvonalas!”

laller-alban-rali-2-2



A vasárnapi 125 kilométeres nyitó szakasz után sem változott a váci motoros véleménye, jókedvűen értékelte a nap történéseit: “Deja vu érzésem van. A terep, valamint a 20 percenként változó időjárás alaposan próbára tettek bennünket. Sziklák sziklák hátán, sehol egy méternyi versenyzésre alkalmas terep - naná, hogy úgy érzem magam, mint a Dakaron! A zerge látta úttalan utakon is voltak szakaszok, melyeket kifejezetten élveztem! Az erős motorral kellett leginkább megküzdeni, volt néhány pont, ahol igencsak nehéz volt a nyeregben maradni!”

laller-alban-rali-1-2

Tegnap már 380 km etap következett, ez a penzum már komoly kihívást támasztott a versenyzők felé: „Reggel hatkor rajtoltam, egy rövidebb szakasz és pihenő után pedig folytattam tovább a maratoni résszel. 12-13 órát töltöttem nyeregben, ami nem volt egyszerű. A sziklás terep mellé mély sár, hatalmas szintkülönbségek, és vízátfolyások is társultak - ez nagyon csúszóssá tette az utat. A hegyekben egyébként is folyamatosan ömlik az eső, esnek-kelnek a bajtársak, történt súlyos sérülés is. Nálam egészen a cél közeléig rendben ment minden, utána viszont komoly nehézségeim adódtak. 40 km-re a napi szakasz vége előtt megállt alattam a motor, és négy órát vártam a mentésre. De legalább gyorsan sikerült javítani a hibát, amit egy elromlott kapcsoló okozott.” - vont mérleget a Quebeck Laller Racing Team sziklás körülmények között tesztelő pilótája.

Ma egy lazább etappal folytatódott az albán flúgos futam, az idővesztesége miatt Horváth Lajos a középmezőnyből, az összetett 44. helyről folytathatta a versenyzést.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: