DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali

Dakar 2018: Teljes stáb a magyar motoros mogött

Miközben Horváth Lajos teljes gőzzel készül a következő évi Dakar Ralira, addig a háttérben is zajlanak az események. Az idei szezonra is komoly célokat megfogalmazó profi motorost ezentúl egy teljes stáb támogatja, így már tényleg csak az edzésre, és a versenyzésre kell koncentrálnia a népszerű Lallernek.

Ami volt, elmúlt, de a szép emlékek mellé újabb motivációt és tapasztalatokat is gyűjtött a váci terep-rally pilóta. A januári Dél-Amerikai kiruccanás mindennél jobban rávilágított az ismert frázisra, miszerint egyedül nem megy.

laller-1



„Úgy gondolom, idén jelentős mentális hátránnyal járt a Dakar szereplésem során, hogy mind a verseny előtt, mind pedig közben tulajdonképpen csak saját magamra számíthattam. Még az utolsó utáni pillanatban is a kiutazással és a versenyzéssel kapcsolatos dolgaimmal voltam elfoglalva, így nem sikerült megfelelő mértékben ráhangolódni életem egyik legnagyobb kihívására.” - mondta Horváth Lajos, aki a napokban sikeres térdkorrekciós műtéten esett át.

Ezt megelőzendően, és a 2018-as Dakarra vezető úton immáron egy csapat hívatott ezeket a feladatokat ellátni. Mindenki dolgozzon szívvel-lélekkel, teljes odaadással a saját szakterületén, és előbb-utóbb a siker is kopogtatni fog az ajtón. Pontosan ezt vallja Filip Dániel csapatfőnök, aki egyben a főtámogató Quebeck ügyvezető posztját is betölti:

„A cégünk követendő példának tartja Lallert, azt a fajta profizmust, ami benne testet öltött. Alázatos munka, kitartás, és céltudatos hozzáállás - ezek a tulajdonságok a hétköznapi életben komoly értéket képviselnek, így egy cégnek is könnyű azonosulni velük.

Laller-2

Lajost jól ismerjük, már tavaly is támogattuk, idén pedig komplett csapatként sorakoztunk fel mögé. Egy olyan profi gárdát akarunk számára teremteni, ami leveszi a válláról a terheket. A marketing, a sajtó, de a versenyekre történő felkészítés is részét képezi a projektnek. A cél az, hogy a pilótánknak csak azzal az egyetlen dologgal kelljen foglalkozni, ami az igazi dolga: a versenyzéssel.

Vállalatunk a kutyasport háza táján az egészséges életmódon át megvalósult teljesítményfokozásban érdekelt. Ahogy az ebek világában, úgy a motorsportban is fontosak ezek a tényezők, valamint az eredményesség - mi büszkén állunk a kihívás elé!” - zárta mondandóját a Quebeck Laller Racing Team első embere.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: