DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Opel Dakar Team: Elképesztő belső felvételek a kősivatagból

A kősivatag olyan, hogy az ember időnként úgy érzi, annyira ráz a versenyautó, hogy kiesik a fogából a tömés. Ezért is voltunk nagyon kíváncsiak, vajon milyen képeket készít a Sony FDR-X3000 4K Action Cam vadonatúj fejlesztésű 4K-s kamerája ezen a terepen, no és természetesen utóbb a hegynyi magas dűnék között.
Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a világ legkegyetlenebb sivatagjában, a Szaharában, a 6500 kilométeres össztávú Africa Race-en tesztelte a kamerát, amely csillagos ötösre vizsgázott. 
 
 
„A versenyautóban, a legkegyetlenebb terepeken használtuk a Sony kameráit, amelyekben az optikai kép stabilizátor a legcsodálatosabb, mert bár a versenyautó folyamatosan rázkódott, a belül és a kívül lévõ kamerák képe is teljesen stabil. Plusz funkció, hogy a kamerába GPS-t építettek, így látszik a felvételeken, hogy éppen milyen irányban, milyen sebességgel, milyen helyszíneken haladunk. Az Africa Race-en az összes tévéstáb elkérte a felvételeinket, mert annyira jó minõségûek” – nyilatkozta Szalay Balázs, az Opel Mokka pilótája.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: