DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Loeb elmondta, min múlt a Dakar-győzelem

A kilencszeres rali-világbajnok francia számára öt percen múlt, hogy nem tudta elorozni a győzelmet csapattársától, Stephane Peterhanseltől, de elmondta, motiváltabban fog visszatérni jövőre.

Lesarkítva az elmúlt két hét eseményeit, Sebastien Loebön kívül senki sem tudta felvenni a versenyt Stephane Peterhansellel a 2017-es Dakar Rali győzelméért. A kilencszeres rali-világbajnok ezüstérmes lett, mindössze öt perc lemaradással, ami azért is óriási teljesítmény, mert mindössze második alkalommal vágott neki a sivatagnak Dél-Amerikában. Amikor a Motorsport.com arról kérdezte, hogy az elégedettség nagyobb latba esik-e nála az eredmény miatti csalódottságnál, így válaszolt:

„Rettentően elégedettek vagyunk, hosszú verseny volt, a második hely pedig remek – különösen a Peugeot számára, amely ezzel hármas győzelmet aratott. Amellett, hogy örülök a csapat sikerének, nyerni szerettem volna, de így is izgalmas volt.” Loeb kitért arra is, hogy min múlhatott a győzelem: „Néha nem voltunk szerencsések, egyszer műszaki hiba, egyszer pedig egy defekt vetett véget a győzelemnek. Nem igazán tudjuk, hogy (a negyedik szakaszon) mi történt az autóval, miért kellett 26 percre megállnunk.”



„Szerencsétlen eset volt, és amikor ilyen sokat veszítesz, majdnem fél órát egy szakaszon, egy biztos: nehezen tudod majd behozni.” A francia elmondta, hogy navigátorával, Daniel Elenával együtt nagyon sokat fejlődtek a 2016-os Dakar óta, ám a szervezők megnehezítették a dolgát a szakaszok kijelölésével. „Bíztam az előrelépésben, a Selyemút Ralin sokat tanultunk, és tudtam, hogy erősebbek lehetünk, de még így sincs akkora tapasztalatunk, mint a többieknek.”

„Nem örültem neki, hogy nem voltak WRC-stílusú szakaszok, hiszen ez mindig megnehezíti a navigációt. De végső soron boldog vagyok, hiszen gyorsak voltunk, és remek helyzetben vagyunk a következő versenyek előtt.” Amikor arról kérdezték Loeb-öt, hogy mit visznek haza magukkal Elenával így válaszolt: „Navigáció terén tanultunk a legtöbbet, az itt szerzett tapasztalat pedig nagyon hasznos lehet a jövőre nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: