DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali

Nagy a tisztelet a Dakar-menők között

A hat szakasz után a Dakar Rali első helyén álló Stephane Peterhansel hosszan méltatta másodéves riválisát, Sebastien Loeb-öt, aki szerinte készen áll a győzelemre.

Ha a 2017-es Dakar Rali eredménylistájára tekintünk hat gyorsasági szakaszt követően, nehezen lehetne megállapítani, hogy ki hogyan áll a sivatagban szerzett tapasztalatok terén. Az éllovas, „Mr. Dakar” becenévre hallgató Stephane Peterhansel tizenkét győzelmet gyűjtött be eddig a világ leghíresebb terepraliján, a mögötte 1 perc 57 másodperces lemaradásban lévő Sebastien Loeb viszont élete második Dakarján versenyez. A kilencszeres rali-világbajnok nemrég elmesélte, hogy a navigáció terén elért fejlődések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy fel tudja venni a kesztyűt, most viszont legnagyobb ellenfele, Peterhansel nyilatkozott pozitívan teljesítményéről.



„Remek érzés volt gyorsan hajtani ma, jót csatáztunk Sebastiennel” – idézte a versenyzőt a Motorsport.com. „Nagyszerű teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy először hajtott ezen az útvonalon. Nem könnyű számára, mégis, a tegnapi szakasz semmit sem jelent, hiszen a végén nagyjából ugyanakkora volt közöttünk a különbség.” Amikor arról kérdezték a címvédőt, hogy meglepte-e peugeot-s csapattársa szereplése, így válaszolt: „Nem, hiszen eddig is tudtuk, hogy milyen jól vezet. Sebastien nagyon gyors, és ugyanilyen tempóban tanul. Már az indulás előtt mondtam, hogy készen áll a győzelemre.”

Az összetettbeli sikertől egy karnyújtásnyira álló Loeb viszont sietett lehűteni a kedélyeket, mondván, túl korán van még ahhoz, megjósoljuk a verseny végkimenetelét. „Minden rendben ment, de elsőként kellett nekivágnunk a szakasznak, ami sohasem könnyű. Viszont sikerült elég jól rátalálnunk a helyes útra, és nyomtuk, ahogyan csak a csövön kifért, de Stephane gyorsabb volt nálunk. Jobb, hogy a következő szakaszt másodikként kezdhetem meg, nem pedig elsőként, de az a legfontosabb, hogy még mindig harcban állunk.” Amikor felvetették neki, hogy hisz-e a végső győzelemben, ezt mondta: „Még kicsit korán van ehhez. Mindig is úgy hittem, hogy bármi lehetséges, de most még korai megjósolni ezt. A dolgok történhetnek így is, és úgy is, mi csak arra koncentrálunk, hogy úgy folytassuk, ahogyan eddig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: