DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali

Lesz-e csapatutasítás a Peugeot-nál?

A papírformának megfelelően a Peugeot három versenyzője áll a Dakar Rali élén öt gyorsasági után - a különbség minimális a pilóták között, ezért joggal merül fel a csapatutasítás kérdése.

A szombati szakasz törlése miatt két szünnap állt a Dakar-mezőny rendelkezésére, de hétfőn sem futhatnak teljes programot, a szervezők ugyanis megfelezték a hetedik szelektív hosszát. Az összetett eredménylista első három helyét a Peugeot-versenyzői foglalják el: a tizenkétszeres győztes Stephane Peterhanselt Sebastien Loeb követi 69 másodperccel, míg a harmadik pozícióban Cyril Despres áll kevesebb, mint öt másodperces hátrányban. A szoros küzdelem miatt akár az is előfordulhat a francia gyártónál, hogy csapatutasítást alkalmaznak, ám amikor a Motorsport.com megkérdezte a Peugeot Sport vezetőjét, Bruno Famint a lehetőségről, így válaszolt: „Nem, ezen a ponton lehetetlen lenne.”



„A második hét sokkal nehezebb lesz, és sokkal nagyobb különbségek is lesznek időeredmények tekintetében. Mivel (Nani) Roma öt perccel van mögöttünk, sőt, (Mikko) Hirvonen 42 perces, és Giniel de Villiers is egy órás lemaradásban van… Ami a második hetet illeti, és hogy mit fogunk majd tenni… semmit. Az egyetlen dolog, amire koncentrálnunk kell, az a pilótáink és navigátoraink, és hogy nap nap után jól teljesítsünk a szakaszokon – nincs más feladatunk ezen kívül” – tette hozzá Famin.

Mikko Hirvonen, a Minit kormányzó finn nemrég elmondta, hogy a Peugeot-t csak szerencsével tudnák legyőzni a hátralévő hat szakaszon, míg a negyedik helyen álló, és három éve Dakart nyerő Nani Roma úgy vélekedik, amíg magaslati szakaszokon kell teljesíteniük az Andokban, addig vajmi kevés esély van arra, hogy el tudják kapni a francia gyártó versenyzőit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: