DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Vége: Al-Attiyah feladta a Dakar Ralit

Korán búcsúzott, hiszen már a negyedik versenynap rajtjához sem tudott odaállni a Dakar egyik fő esélyese, Nasser Al-Attiyah, miután csütörtök reggelre bebizonyosodott, hogy helyrehozhatatlan károk keletkeztek a Toyotában.

Al-Attiyah a szerdai, harmadik szakaszon szenvedett végzetes balesetet, ráadásul éppen az etap vezetése közben, amikor egy gödörbe hajtva autója sziklának csapódott, és alaposan összetört a jobb hátsó része. Bár több mint két óra időveszteséggel eljutott a célig, és este még úgy tűnt, hogy jelentős lemaradással képes lehet folytatni a versenyt, a károk éjszakai felmérése szomorú következtetéssel zárult: a Dakart 2011-ben és 2015-ben megnyerő katarinak és navigátorának, Matthieu Baumelnek fel kellett adniuk a küzdelmet.

C1XCIlsXcAEagsH



„Hibáztam. Balszerencsém volt, de ilyen a versenyzés, ilyen a Dakar Rali. Idáig jó munkát végeztünk és az élen álltunk, de ennyi volt az egész. Hosszú lesz az újabb egy év várakozás” - mondta csütörtök reggel a csalódott Al-Attiyah, aki a Volkswagennel és a Minivel aratott győzelmei után szeretne még a Toyotával is felérni a csúcsra a világ legnehezebb sivatagi versenyén.

A japán gyártó számára szörnyen alakult a harmadik szakasz, hiszen Giniel de Villiers is sok időt veszített és az összetett tíz legjobbja közül is kicsúszott. Harmadik sztárversenyzőjüknek, Nani Romának szintén nem volt problémamentes napja, de ő még lőtávolon belül van a tabellát vezető Sebastien Loeb mögött, 13 perc lemaradással.

C1XCOIpWQAAE4Mm

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: