DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Merzouga Rali: Pokoli napon van túl a magyar quados

Meglehetősen keményre sikerült a Dakar hivatalos afrikai előfutamának 2. napja: mind az időjárás, mind a terep izzasztó órákat okozott a résztvevőknek. Az egyetlen magyar induló, Somfai Mátyás a quadosok között a nyolcadik lett, összetettben pedig őrzi a negyedik helyet.

„Már reggel hánytam a dűnék között, emiatt lassabban tudtam haladni és folyamatosan innom kellett. Én ezzel jól megúsztam, nyolc versenytársamat viszont a mentőhelikopter szedte össze, mert „túlhevültek". A quad hibátlan és csak egy apróbb navigációs tévedésem volt. Ha a hőség nem lett volna elég, homokviharok is voltak, szinte semmit sem lehetett látni. Ezt egy trükkös tevefüves szakasz követte, majd egy nagyon köves rész, azt hiszem mindent felvonultattak, amit lehetett" – foglalta össze a Sandlander versenyzője, aki a gyári E.-ATV kötelékében indult a futamon és jelenleg a teljes mezőny 32. helyén áll.

image1_1



Szerdán maraton kezdődik, azaz a versenyzőknek este asszisztencia nélkül kell megoldani mindent egy, az Atlasz-hegységben kialakított speciális táborban. Az oda vezető út nagyon technikás lesz sok homokos pisztével, ahol egy hiba is sokba kerül majd. Mindez számokban úgy néz ki, hogy hajnali indulással 50 kilométer etap, 223 kilométer szelektív, majd „levezetésként" még 191 kilométer összekötő, vagyis összesen 464 kilométer.​

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: