DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Somfai a negyedik helyen nyitott Merzougában

A negyedik leggyorsabb quadosként zárta a Merzouga Rally első szakaszát Somfai Mátyás. A Dakar Series első afrikai versenyén a magyar versenyző az abszolút 33. helyén végzett és ugyanitt áll az összetettben is.

A sportolóra 241 kilométer várt, ebből 165 kilométeres volt a mért szakasz, végig homokon. „Tekergős volt a pálya, sok tevefűvel, nyomok nélkül, amolyan igazi eltévedős közeg. Papíron 36 fok volt, a valóságban azonban sokkal többnek éreztem, mindehhez nagy szél társult, ami felforgatta a homokot. Az utolsó 10 kilométeren lelazult a láncom, így kicsit visszavettem, mert "röcögött" a homok a fogak között" – foglalta össze a versenyző.

image1



Holnap hosszú és kemény nap lesz, ahol a navigáció és az irányváltások döntenek a helyezésekről. Az első 31 kilométeres szelektívet teljes egészében Merzouga óriási dűnéi között rendezik, majd egy 85 kilométeres neutralizáló után 150 kilométer jön Boudnib és Er Rachidia fennsíkjai között. Innét etapon még 85 kilométer jön a bivakig, azaz összesen 341 lesz a napi táv. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: