DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Valóságos költemény Szalay új bukósisakja

A bukósisak alapvető feladata, hogy megvédje a versenyző fejét. Mára azonban sokkal többet jelent a puszta védelemnél – a sofőrök és navigátorok önkifejezésének eszközévé vált.
Szalay Balázs legújabb „sisakkölteménye” ugyanúgy Mike Tamás alkotása, mint ahogy az utóbbi években az összes többi, mégis más, mint az előzőek.
 
_temp_IMG_0334
 
A Silk Way-ralira készült bukósisak aprólékos festése több mint három hét alatt készült el, s minden egyes részlete részletekbe menően kidolgozott: a Vaszilij Blazsennij székesegyháztól a kínai Nagy Falon át az Opel Mokkáig minden az utolsó milliméterig az eredeti élethű mása.
 
_temp_IMG_0303
 
„A Vaszilij Blazsennij összes kupolája, a kínai Nagy Fal összes téglája aprólékosan kidolgozott, és az Opel Mokka sem volt még soha annyira élethű, mint az új bukósisakon. A szervizes fiúk a csodájára jártak, és Mike Tomi is azt mondta, ez élete egyik legjobban sikerült sisakfestése.  Nekem is nagyon tetszik, méltó lesz ahhoz a nagy versenyhez, amire készülünk: júliusban a legendás Selyemúton autózunk majd, Moszkvától Pekingig, ahol végre a Góbi-sivatagban is kipróbálhatjuk magunkat” – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: