DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Sár? Dagonya? Jöhet!

Sárra, dagonyára számítanak – és örülnek neki. Mert sohasem volt még rossz vége annak, ha ők nagy esőzés után versenyeztek valahol. Sőt, ez mindig inkább feléjük billentette a mérleg nyelvét.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a hét végén rajthoz áll a tereprali országos bajnokság második futamán, a bábolnai Fehérép-kupán, amelynek eredménye nem csupán a magyar értékelésbe számít bele, hanem a Közép-európai Zóna Trófeáéba is, így ezúttal is nemzetközi mezőny várható. 
 
De visszatérve a sáros, csúszós terepre...
 
_temp_received_1163550253657213
 
 „Amikor nagy sár volt, nekünk mindig jól ment, elég csak azt említeni, hogy az egyik legnagyobb nemzetközi sikerünket, a Selyemút Ralin megszerzett második helyet is annak a nagy hajrának köszönhetjük, amelyet a sáros, csúszós, vizes-füves terepen produkáltunk. Úgy néz ki, a hétvégén is sár lesz, s remélem, most is jól jövünk ki a helyzetből” – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája, akinek nyilván azt a kérdést is feltettük, mi a siker titka az effajta rizikós terepen.  
 
„Sárban egy apró hiba is azonnal megbosszulja magát, ezért nem szabad hagyni, hogy megcsússzon az autó” – árulta el Szalay, majd azt is hozzátette, a maratoni sivatagi megméretések után a néhány héttel ezelőtti bajnoki idénynyitón sikerült valamelyest visszarázódniuk a sprintversenyek ritmusába, úgyhogy a hétvégén szeretnének beleszólni a győzelemért folyó csatába. 
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: