DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

HQ Racing: Külföldön állnak csatasorba a Mosquitók

Külföldre látogat a hétvégén a HQ Racing csapata: Hangodi Zoltán és Juhász Gábor Lengyelországban, a Baja Carpathián küldi csatasorba a Yamaha Klement Mosquitókat. A Közép-európai Zóna Trófea idei harmadik, illetve a lengyel és a cseh bajnokság második futamát az ország délkeleti részén található Stalowa Wola térségében rendezik meg.

“Szép emlékeim vannak a Baja Carpathiáról, quaddal nyertem is ott, a Mosquitóval azonban még nem indultam. A pályák nagyon jók, remekül lehet versenyezni rajtuk, de az elsődleges cél most az, hogy problémamentesen célba érjen mindkét kocsi. Reméljük, a mosáson kívül más feladata nem lesz velük a szerelőinknek” – mondta el Hango.

160428HangodiZoltan



Gábor számára még nagyobb a kihívás, hiszen ez az első külföldi versenye. “Nem mondanám, hogy izgulok, inkább fogadkozok, hogy végigmegyek, hiszen ez most a legfontosabb a csapat számára. Egy kicsi feszültség azért van bennem, de ennyi talán kell is a versenyzéshez.”

160428uhaszGabor

A Baja Carpathia mindössze két napos, április 30-án, szombaton az adminisztratív és a gépátvétel után előbb egy 42 kilométeres, majd egy 6 kilométeres szelektívet teljesít a mezőny. Május 1-jén, vasárnap két hosszabb, 127 kilométeres mért szakasz vár a versenyzőkre az 18 órára meghirdetett díjkiosztó előtt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: