DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Roma nyert, Hirvonen dobogón debütált a Spanyol Baja-n

Hármas Mini győzelemmel ért véget a Tereprali világkupa spanyol futama. A Baja Aragon-t Joan Roma teljesítette leggyorsabban - a második helyet Orlando Terranova csípte el, míg a debütáló Mikko Hirvonen a dobogó harmadik fokára repítette a Mini All4Racing-et. Horn Alberték a második szelektíven búcsúztak a mezőnytől.

A prológot és három szelektívet magába foglaló futamon akadtak szép számmal meglepetések a kilométerek előrehaladtával. A prológ még nem okozott nagy mozgolódást - Nasser Al Attiyah hozta a mondhatni kötelezőt - Joan Roma és Orlando Terranova előtt a leggyorsabb időt futotta. 

Az első, 152 kilométeres szakaszon azonban már történt némi helyezkedés az élmezőnyben - Joan Roma nem talált legyőzőre, aki mögé az első tereprali versenyét teljesítő Mikko Hirvonen keveredett. Harmadik ekkor még a magyar navigátorral rajthoz álló Roca volt, és csak negyedikként érkezett a Dakar győztes Al Attiyah.

A második, közel 306 kilométeren az első két helyen nem történt változás annak ellenére, hogy Orlando Terranova nyerte a szakaszt. Roma előnye közel 2 perces volt Hirvonen-nel szemben, aki után érkezett a szakaszgyőztes, Horn Alberték kiesését követően. Ezen a részen egyébként nemcsak magyar érdekeltségű kiesés történt, ugyanis Nasser Al Attiyah sem látta meg a terueli célvonalat. 

Az utolsó, harmadik felvonás már csendesebben, nagyobb adok-kapok nélkül lezajlott. Terranova újbóli szakaszgyőzelemnek örülhetett, azonban ez mégsem volt elég ahhoz, hogy megszorongassa a futamot megnyerő Roma-t. 

Viszont az időeredménynek köszönhetően Hirvonen-t leszorította a dobogó középső fokáról. Negyedik helyre az Overdrive Racing érkezett Reinaldo Varela-nak köszönhetően, míg ötödikként a Nissan Navara-s Dos Santos érkezett.

A Spanyol Baja végeredménye:


1

J. ROMA

A. HARO

MINI ALL4 RACING

8:41:41.0

 

2

O. TERRANOVA

B. GRAUE

MINI ALL4 RACING

 

+2:57.0

3

M. HIRVONEN

M. PERIN

MINI ALL4 RACING

 

+3:20.0

4

R. VARELA

G. GUGELMIN

TOYOTA HILUX OVERDRIVE

 

+23:53.0

5

R. DOS SANTOS

M. JUSTO

NISSAN NAVARA

 

+24:35.0

6

E. LOON

W. ROSEGAAR

MINI ALL4 RACING

 

+25:31.0

7

A. MARTINS

J. MARQUES

TOYOTA HILUX

 

+34:51.0

8

M. DABROWSKI

J. CZACHOR

TOYOTA HILUX OVERDRIVE

 

+36:08.0

9

S. AL QASSIMI

E. BOULANGER

TOYOTA HILUX OVERDRIVE

 

+37:26.0

10

D. KUIPERS

F. LURQUIN

HRX FORD

 

+38:01.0 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: