DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

IV. Gyulai Várfürdő Kupa: Újra tereprali a Viharsarokban!

Egy hét múlva újra terepralis versenygépek dübörögnek a Viharsarokban: június 5-7-én tartják Gyulán és térségében a IV. Gyulai Várfürdő Kupát, az országos bajnokság idei harmadik fordulóját, amely immáron részét képezi a Közép-európai Zóna Bajnokság (FIA CEZ) pontvadászatának is. Az előkészületek javában zajlanak, annyi azonban már biztos: a hétvége folyamán mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a szervizparkba és a viadal nézői pontjaira.

Az összecsapás útvonala az előző évhez hasonlóan Gyula mellett Sarkadot, Sarkadkeresztúrt, Kötegyánt, Dobozt és Tarhos is érinti. Az autókból, motorokból, quadokból és kamionokból álló armada június 5-én, pénteken, 15 óra 50 perckor startol: az ünnepélyes rajtceremónia helyszíne a szervizpark lesz, amelyet a gyulai hagyományoknak megfelelően a város szívében, a Vértanúk útján rendeznek be. Rögtön ezután a mezőny egy szuperspeciál szakaszt fut Tarhos térségében, majd szombaton és vasárnap is négy-négy szelektív szakaszt kell teljesítenie a 621 kilométer össztávú derbi résztvevőinek, hogy kiderüljön: ki lesz 2015-ben a Viharsarok legjobbja.

VARF1316



A futam a magyar bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság szempontjából is érdekesnek ígérkezik, mivel a ponttáblázat élmezőnye a hazai és a régiós sorozatban is meglehetősen kiélezett, s mindkét küzdelemsorozat ászai ott lesznek a mezőnyben. Noha a nevezési lista még nem végleges, már biztos, hogy rajthoz áll az autósok között az idei évad nagy felfedezettjének számító Marcin Lukasewszki, Magdalena Duhanik-Persson duó Lengyelországból. A BMW-vel versenyző szélvészgyors vegyespáros megnyerte az évad első két CEZ-fordulóját (ezek egyike volt a magyar bajnokság bugaci nyitánya), amit egy bukás, valamint egy kihagyott futam követett, így a IV. Gyulai Várfürdő Kupán extra vehemenciával rohamoznak majd a magyar mezőny legjobbjai, a bajnoki címvédő Toyota-egység, Fekete Antal és Tóth György, a korábbi kétszeres bajnok BMW-s Fazekas Károly és a többiek ellen. Érdekes látványosságot ígér a kamionos kategória is: tavaly a Qualisport különítménye, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László ellenfél nélkül döngetett a Scaniával, de már biztos, hogy ezúttal lesz olyan kamionos alakulat, amely megpróbál borsot törni az afrikai dűnéken edződött magyar trió orra alá.

"Az előkészületek utolsó fázisában tartunk és nagyon bízunk abban, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is sikerült olyan Gyulai Várfürdő Kupát szerveznünk, amelyben örömét lelik a versenyzők és a nézők is. Köztudott, hogy a terepralisok körében nagy kedvenc ez a verseny a pályák és a szurkolók által teremtett kiváló hangulat miatt. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó versenyünk legyen, rövidesen pedig közreadjuk a nézői pontok listáját is, ahová reményeink szerint minél többen kijönnek majd, a szervezőbizottság ugyanis egy kis játékkal próbál kedveskedni azoknak, akik a helyszínen kísérik majd figyelemmel a versenyt" – mondta a szervezőbizottságot vezető, a futam versenyigazgatói tisztségét is betöltő Polgár László.

VARF1183

A szurkolói játék a Casio támogatásával valósul meg és lényege a következő: azok, akik kilátogatnak a nézői pontokra, a helyszínen egy nyereményszelvényt tölthetnek ki és dobhatnak be egy ládikába. Ezek után nincs más tennivaló, mint élvezni a futamot, vasárnap pedig elmenni az esemény 17 óra 30 perctől tartandó díjátadó ceremóniájára, ahol megtörténik a sorsolás: a szerencsés nyertes jutalma egy értékes, exkluzív karóra lesz a játék támogatójának jóvoltából. A nézői pontokat, egyéb információkat az esemény hivatalos Facebook-oldalán, valamint a szakág honlapján, a terep-rallye.hu oldalon teszik majd közé a szervezők.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: