DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Lukaszewski átvette a vezetést

Több mint 200 kilométernyi szelektív szakasz után a lengyel Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik páros vette át a vezetést a Duna Aszfalt Kupán. A második helyen legjobb magyarként Fekete Antalék állnak, az ideiglenes dobogó legalsó fokát azonban ismét egy lengyel versenyző birtokolja Piotr Bialkowski személyében.

Két hazai viszonylatban igen hosszúnak számító, 110 kilométeres szelektív szakaszt teljesített a mezőny a Duna Aszfalt Kupa szombati versenynapján. Ahogy azt sejteni lehetett, a hosszú menet némiképp megrostálta a magyar bajnokság első és a Közép-európai Zóna Trófea második futamának mezőnyét. A cseh Zdenek Porizek H3 EVO-ja már a negyedik kilométernél megadta magát, Kaposi Zoltán Nissanjának péntek este kicserélt turbója valamivel tovább bírta. A nap legnagyobb vesztese azonban a prológ-győztes Fodor Imre – Vass Gergely páros (Ford Ranger) volt, akik bizarr okból kényszerültek a verseny feladására: kiesett az bal hátsó kerék, majd az autó végével még egy fát is megcsíptek.

Kiesésük után Fekete Antal és Tóth György örökölte meg a vezetést, sarkában két lengyel párossal, a Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik duóval (BMW), és a Piotr Bialkowski – Artur Kolodziej kettőssel (H3 EVO). A délutáni szelektív végére azonban ismét változott az állás az élen: Lukaszewskiék 40 másodperces hátrányukat 59 másodperces előnnyé változtatták, Feketéék pedig visszaszorultak a második helyre. Az utolsó dobogós pozíciót továbbra is Bialkowskiék birtokolják.

Korda Erik a negyedik helyre hozta be a HRX Fordot, a délutáni szelektívet pedig megnyerte, ami előre vetíti, hogy a vasárnapi záró szakaszon akár még a dobogós helyek sorsába is beleszólhat. Az ötödik pozíciót birtokló Garamvölgyi Zoltán az AC-pumpa miatt vesztett időt. Tomas Ourednicek a három helyet javítva hatodik pozícióból várhatja a folytatást, de a cseh versenyző továbbra sem igazán elégedett a saját teljesítményével, szeretne vasárnap tovább gyorsulni.

A motoros-quados mezőnyben Somfai Mátyás vette át a vezetést Kerék Balázs és Horváth Laller előtt. A Challenge értékelésben továbbra is az Arató Gábor – Borzován János duó (Mitsubishi L200) áll az élen a dr. Szabó Tibor – Újházi József kettős (Lada Niva) és a Nyaka Zoltán – Török Ádám páros (Jeep Grand Cherokee) előtt.

Vasárnap, a verseny záró napján egyetlen 94 kilométeres szelektív vár a mezőnyre, majd délután ünnepélyes díjkiosztóval zárul a Duna Aszfalt Kupa.

Állás a 2. nap után:

Autósok:

1. Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik (BMW) 02:40:30

2. Fekete Antal – Tóth György (Toyota Hilux) +00:00:59

3. Piotr Bialkowski – Artur Kolodziej (H3 EVO) +00:01:15

4. Korda Erik – Nyirfás Julianna (HRX Ford) +00:03:08

5. Garamvölgyi Zoltán – Szabó Barbara (Nissan Qashqai) +00:06:00

6. Tomas Ourednicek – Pavel Vaculik (H3EVO) +00:08:05

Motorosok-quadosok:

1. Somfai Mátyás (E-ATV) 03:08:47

2. Kerék Balázs (Honda) +00:10:13

3. Horváth Laller (KTM) +00:25:53

Challenge:

1. Arató Gábor – Borzován János (Mitsubishi L200)

2. dr. Szabó Tibor – Újházi József (Lada Niva) 

3. Nyaka Zoltán – Török Ádám (Jeep Grand Cherokee)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: