DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Hangodi és a Klement Mosquito – megújulva!

Kívül-belül megújhodva kezdi az új tereprali szezont Hangodi Zoltán Klement Mosquitója. A HQ Racing terepralis versenygépe az elmúlt hónapok során komoly felújításon esett át.

Bár még nem teljesen nyerte el új formáját, készen áll az e hétvégi bugaci idénynyitóra, a Duna Aszfalt Kupára, amely a hazai bajnokság mellett a Közép-eutrópai Zóna Trófea értékelésébe is beleszámít.

Régóta nélkülöznie kellett a hazai tereprali rajongóknak a HQ Racing látványos Klement Mosquitóját: az alakulat a tavaly szeptemberi Adrenalin Kupa után küldte téli pihenőre a versenygépet. Persze a pihenőt nem kell szó szerint érteni: a csapat az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy az elmúlt két, Világkupa-ezüstéremmel zárult szezon során felgyűlt tapasztalatok felhasználásával teljesen megújítsák a T3-as kategória hazai úttörőjének számító Mosquitót.



A változtatások mélyrehatóak, így időigényesek is, ezért az autó még nem nyerte el a végleges formáját, de a csapatot ez sem tarthatja távol a szezonnyitótól, Hangodi Zoltán és a Klement Mosquito is felsorakozik a bugaci Duna Aszfalt Kupa pénteki rajtjánál.

„Az előző év végén úgy döntöttünk, hogy teljesen szétszedjük az autót, és az elmúlt két szezon során felgyűlt tapasztalatokat felhasználva egy teljesen megújult versenygépet állítunk csatasorba az idei szezonban. Neki is álltunk a változtatások kivitelezésének, de kiderült, hogy jóval több időt vesznek igénybe, mint azt gondoltuk, ráadásul sajnos vagy szerencsére elég sok munkánk volt a műhelyben, így az autó még nem nyerte el végleges formáját. Ennek ellenére természetesen rajthoz állunk Bugacon, és igyekszünk a legjobbat kihozni ebből a hétvégéből. Nagyon lelkes vagyok, várom már, hogy újra megjárathassam a Klement Mosquitót a hosszúra nyúlt téli szünet után” – mondta el Hangodi Zoltán. 

A Duna Aszfalt Kupa pénteken da gépátvétellel kezdődik Kecskeméten, és itt kerül sor 16 órakor az ünnepélyes rajtra is. Szombaton két 110 kilométeres, vasárnap egy 100 és egy 94 kilométeres szelektív vár a mezőnyre Bugac térségében. A verseny össztávja 384 kilométer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: