DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali (TR)

Tapasztalt motorossal erősít az UNIQA Sandlander Team

Úgy tűnik a dakaros életutak előbb-utóbb összeérnek. Az UNIQA Sandlander Team színeiben folytatja a versenyzést Varga Ákos motoros, aki - a csapat másik indulójával, Horváth Lallerrel együtt - meg sem áll a 2016-os Dakarig.

Az afrikai viadalt első magyarként teljesítő versenyző a 2008-as, terrorfenyegetettség miatt lefújt Dakar óta vár az újabb rajtra, igaz most már Dél-Amerikában képzeli azt.



image2

„Akit egyszer megérintett a Dakar szele, szelleme, azt el nem engedi. Pontosan 10 éve jött el az a pillanat, amikor az addigi tapasztalataimat felhasználva, mind gyakorlati tudásom, mind pedig állóképességem csúcsán tudtam magam megmérettetni, majd két évvel később újra. Noha a versenyzéssel nem hagytam fel, a 2008-as év miatt van bennem hiányérzet” – mesélte a KTM-es motoros, aki 2004-ben a 27., 2006-ban a 60. helyen teljesítette a Dakart, az eddigi legjobb napi eredménye pedig a nyolcadik hely volt.

Varga Ákos – aki többszörös magyar bajnok enduróban és endurókrosszban – számos győzelmet és kiváló eredményt jegyez különböző nemzetközi versenyeken, a világ legnehezebb rövidtávú extrém versenyének tartott Erzberg Rodeo Iron Road prologon például 1500 nevező közül a 25. lett, 11 hellyel végzett az akkori Dakar-győztes Cyril Despres mögött.

„Az autósportban eltöltött évtizedeim megmutatták, hogy a siker és a sikertelenség között vékony mezsgye van. Magam is többször megéreztem a siker ízét és valódi értéknek tartom, hogy egy olyan emberrel dolgozhatunk együtt, aki tudja, miről beszélünk. Ákosnak is olyan ez, mint valami drog, mindig akarja és hisz benne, miközben komoly sporteredményei is alátámasztják, hogy helye van ebben a sportágban – értékelte az együttműködést a csapatot irányító Pócsik László.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: