DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali (TR)

Fodor gyõzelemre vezette a Fordot Etyeken

Makulátlan mérleggel, valamennyi szelektív szakaszt megnyerve szerezte meg a győzelmet Fodor Imre és Mesterházi Márk a tereprali-ob etyeki állomásán, az Euro-Tools Kupán.

Öt szelektív szakasz szerepelt az Országos Tereprali Bajnokság idei hetedik, etyeki központtal megrendezett állomásán, melyen a 4x4 Hungary csapata nem csak versenyzõivel, Fodor Imrével és Mesterházi Márkkal, és versenyautójával a Ford Rangerrel képviseltette magát, hanem magára vállalta a futam lebonyolításának nemes terheit is.

fodor



Bár a bajnoki cím sorsa már eldõlt, ennek ellenére rangos mezõny gyûlt össze Etyek környékére, így izgalmas versenyre volt kilátás, fõképp azok után, hogy az elmúlt napok esõzése is beszállt az izgalmak fokozásába

A 4x4 Hungary párosát azonban cseppet sem zavarta, hogy a pálya több pontján is sártengeren kellet átkelniük, már a nyitó szakaszon magukhoz ragadták a vezetést és a célig nem is engedtek ki a kezük közül, valamennyi szelektív szakaszon a legjobb idõvel érkeztek célba, így magabiztos elõnnyel szerezték meg a Ford Ranger elsõ európai futamgyõzelmét.

"Nagyon örülünk a gyõzelemnek, annyi balszerencse után nagyon jól jött egy kis siker" - mondta Fodor Imre az Euro-Tools Kupa céljában. "Az elsõ kör nagyon nehéz volt, hatalmas sárban kellett versenyeznünk és volt egy kis fékproblémánk is. Hála a napsütésnek a nap második felére már sokat javult a pályák állapota és ezúttal a balszerencse is elkerült minket, miközben a vetélytársak sorra búcsúra kényszerültek. Végül sikerült megnyernünk mind az öt szelektív szakaszt és így meglett a futamgyõzelem is. Ez a siker azért is különösen értékes számunkra, mert ez volt a Ford Ranger elsõ Dél-Afrikán kívüli futamgyõzelme, de összességében is csak a második az autó rövid történetében, az pedig már csak hab a tortán hogy minden pályán miénk lett a legjobb idõ."

A futamgyőzelemnek köszönhetõen a páros három pontra megközelítette a második helyen álló Zapletal-Marton duót bajnoki ponttáblázaton, az év végi ezüstéremrõl így a november 15-16-án Gyulán megrendezésre kerülõ bajnoki záró futam hivatott dönteni.

Az Euro-Tools Kupa végeredménye: 
1. FODOR Imre/MESTERHÁZI Márk, Ford Ranger 1:09:07
2. Tomas OUREDNICEK/Pavel VACULIK, Hummer H3 Evo1 +3:05
3. OSVÁTH Péter/FARNADI Ágnes, Nissan Navara PickUp +6:12
4. KAPOSI Zoltán/SZÕKE Nikolett, Nissan PickUp +10:40
5. HORVÁTH Béla/NAGY Szabolcs, Dodge Dakota +14:54...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: