DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Laller Etyeken tér vissza

Sérülés miatt a HunGarian Baját és az Adrenalin Kupát is ki kellett hagynia Horváth Lajosnak, azaz Lallernek. A váci versenyző még mindig nem épült fel teljesen, azonban az etyeki EURO-TOOLS Kupa csábításának nem tudott ellenállni, így szombaton ismét nyeregbe száll.



„Két hónapja egy edzés közben elmértem egy féktávot. Későn vettem észre az előttem álló barátom quadját, amibe fékezés nélkül csapódtam bele. Úgy tűnt, nem nagy a baj, de a beható orvosi vizsgálat után kiderült, hogy a bal csukló csontjaim porrá törtek és a felépülés elég hosszú ideig tart majd. Sajnos még mindig nem tökéletes a csuklóm, de egyelőre úgy tűnik, hogy ezt a versenyt már tudom vállalni. Túlságosan nem szeretném forszírozni a tempót, mert két verseny kimaradt, és a bajnokság már elúszott, de mindenképpen szeretnék menni az etyeki pályákon, mert tavaly is nagyon tetszettek.

Ez valami karma számomra, mert egy éve szintén egy balesetből tértem vissza ugyan itt. Akkor nagyon jól éreztem magam, és remélem, most sem lesz másképp. Az az igazság, hogy már nagyon hiányzik ez a közeg, a motorozás élménye pedig még jobban. Számomra külön előny, hogy csak egy napot kell menni,de az egy napba minden bele van sűrítve, kimondottan kedvelem a spint versenyeket. Nem az eredményre fogok hajtani szombaton, hanem tesztelni szeretném a kezem, hogy hol tart a rehabilitációm, mert nagy terveket szövögetünk a csapatommal” – mondta el a váci sportoló. 

Szombaton reggel 8 órától a gépátvétellel veszi kezdetét a bajnokság hetedik futama, majd öt szelektívet teljesítve 245 kilométert száguldanak a motorok és autók Etyek környékén. Nagyjából délután öt órára kiderül, ki sprintelt a legjobban ezen a hétvégén, a díjkiosztóra pedig valamivel fél hat után kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: