DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Két pilótával megy Etyekre a Korda Racing

Nem akármilyen felállásban érkezik a Korda Racing a Tereprali OB hetedik, etyeki állomására, a csapat Nissan Qashqai versenyautójában ezúttal a Tereprali OB két rivális pilótája foglal helyet.



Október 25.-én, szombaton, Etyeken folytatódik a 2014-es Tereprali Országos Bajnokság küzdelemsorozata, ahol új felállással mutatkozik be a Korda Racing csapata. Ami nem változik, hogy a Nissan Qashqai versenyautót ezúttal is Korda Erik viheti táncba, a navigátori teendőkről azonban Erik jó barátja és eddigi ellenfele, Hangodi Zoltán gondoskodik.

„Miután az Etyeki verseny nem az eredetileg tervezett időpontban kerül megrendezésre új navigátor után kellett néznünk, mert Juli ebben az időben a Rally EB-n teljesít szolgálatot.” - kezdte a navigátorcsere indoklását Korda Erik, utalva arra, hogy állandó partnere, Nyirfás Julianna ezen a hétvégén a Rally EB svájci állomásán az Európa bajnoki címvédéséért száll harcba. „Hangodi Zolival ugyan a szezon nagy részében ugyan egymás ellen versenyzünk, de emellett nagyon jó kapcsolatban állunk, megvan az összhang kettőnk közt és mivel ezt a versenyt kihagyta volna, megkértem tartson velem, és örülök, hogy igent mondott.”

A csapat, ahogyan az idei év nagy részében úgy most sem ült babérjain a versenyszünetben, a fiúk az elmúlt hetekben is folytatták a versenyautó fejlesztési munkálatait és az előzetes várakozások alapján úgy tűnik, Etyeken sikerülhet egy újabb lépéssel közelebb kerülni az élmezőny gyári autóihoz. „Etyekre végre megkapja az autó a várva-várt vadonatúj futóművet, amitől nagyon sokat várunk, úgy érzem ez volt a leggyengébb pontja. A tesztek eredményei alapján nagyon bizakodó vagyok, mert nagyon jól mozgott az autó az új futóművel, a következő feladat az lesz, hogy nekem is el kell hinnem, hogy mire képes most az autó. Azonban lehet, hogy Etyeken még ebből nem sok előnyünk származhat, elnézve az időjárást lehet hogy inkább dagonyázásra kell készülnünk, de akármilyen idő is lesz, mi nagyon várjuk már a rajtot.”

Az Euro-Tools Kupa programja:

2014. október 25. szombat:

11:00 Rajt - Etyek

11:25 SS1 - (22,17 km)

12:18 SS2 - (18,75 km)

12:58 Szervizpark „A” Etyek (35 perc)

13:38 SS3 - (22,17 km)

14:31 SS4 - (18,75 km) 

15:11 Szervizpark „B” Etyek (25 perc)

15:41 SS5 - (22,17 km)

16:29 Verseny célja – Parc fermé 

Nevezési lista: https://bit.ly/1s6El3z

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: