DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A Supra meghódíthatja az e-motorsportot is

A TOYOTA GAZOO Racing megjelenik az e-motorsport világában a GR Supra Gt Cup elindításával a PlayStation®4 Gran Turismo Sport felületén. A 17 év után idén visszatérő sportautólegenda, amelynek idei évre allokált 900 példányát pillanatok alatt elkapkodták a jelek szerint nem csak az aszfalton, hanem az éterben is kész a szívek meghódítására.

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) bejelentette, hogy a GR Supra GT Cup for PlayStation 4 (PS4) bevezetésével belép az e-motorsportok világába. A Gran Turismo Sport - amely az első globális egymárkás verseny – 2019. áprilisában indul. A Toyota E-motorsport aktivitásainak eredményeként a FIA minősítésű Gran Tourismo Championships hivatalos partnerévé is válik, ami a Gran Turismo valós vezetéses, szimulátoros bajnokság online sorozata, és amit a FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) is elfogad. A szimulátoros bajnoksághoz készült kedvcsináló videó:

Az idei évtől az e-motorsportok a TGR motorsport aktivitásainak kiemelt fontosságú részévé válnak, amely keményen dolgozik azon hogy a motorsportot és a sportautókat világszerte még elérhetőbbé, vezetésüket pedig élvezetesebbé tegye mindenki számára. A rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező vállalat amely sporttörténetének talán legsikeresebb időszakát éli (2018-as konstruktőri bajnoki a cím a Rally Világbajnokságban és élen álló pozíció a 2019-es évadban a Yaris WRC-vel, a 2019-es Dakar megnyerése a Hilux-szal, a 2018-as Le Mans 24 órás megnyerése és élen álló pozíció a Hosszútávú Világbajnokság 2018/2019-es évadában az 1000 lóerős TS050 hibrid versenygépekkel) azt reméli, hogy az e-motorsportokból nyert tapasztalatok is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy még jobb autókat készítsen.

Toyota_Supra_e_motorsport_5



Supra GT Cup áttekintés

Verseny neve

GR Supra GT Cup

Verseny ideje

2019 április-augusztus

Verseny helye

Előfutamok: világszerte online

Döntők: a Toikói Autószalonon októberben

Futamok száma

Előfutamok: 13 futam 2019-ben (tervezet)

Döntő: 1 verseny

Részvételi feltételek

PS4®-re fejlesztett Gran Turismo Sport birtoklása és PS4® szoftver; a résztvevőknek a 6 éves kort be kell tölteniük

Nevezés

Részletek az alábbi oldalon lesznek elérhetők:

URL:https://toyotagazooracing.com/jp/e-motorsports/

Részletes információk, beleértve az egyes futamok pályáit, a TOYOTA GAZOO Racing GR Supra Cup oldalán, az alábbi linken lesznek elérhetőek: https://toyotagazooracing.com/e-motorsports/

A FIA Gran Turismo Championship World Tour 1, a Gran Turismo Sport nyitóeseménye, március 16-án, Párizsban volt. A rendezvényen bizottsági ülés keretében hirdette meg a GR Supra GT Cup versenyt Yamauchi úr (a Polyphony Digital elnöke) és Tetsuya Tada (a GR Supra fejlesztésének főmérnöke). Az eseményt élőben is követni lehetett a GRAN TURISMO TV-n, a hivatalos Gran Turismo YouTube csatornán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: