DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A-Liga: Visszatérés a Hungaroringen

Megújulva, új szimulátorral, új külsővel, de ugyanazzal az elhivatottsággal tért vissza az A-Liga a virtuális versenypályákra, ahol a 2019-es szezonban minden második vasárnap 12 futamon keresztül mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

Negyedik versenyhétvégéjét tartotta az RF2 A-Liga a Hungaroringen, ahol Jáger Tibi győzelemmel ünnepelhette a ligába való visszatérését.

A pole-t ezúttal idén első alkalommal Kishalmi Dávid szerezte meg, aki jó ütemben jött el a rajtnál, azonban a verseny folyamán nem tudott elegendő előnyt kiépíteni az őt üldöző Jágerrel és Szilágyival szemben, így a kiállások után a haasos Szilágyi átvette a vezetést.

Ezt követően a megszokottnál több mechanikai meghibásodás sújtotta a versenyzőket, először a Red Bull újonca alatt füstölt el az autó, majd nem sokkal később Sipos János alatt is megállt a Sauber.

Mögöttük a másik Renault-pilóta, Matyi András igyekezett felzárkózni a rajtbalesete után, és nem sokkal a leintés előtt már az 5. helyen haladt, ám az utolsó körökben Szilágyi és Kishalmi alatt is megadta magát a technika, míg Ovád Márton fékmeghibásodás miatt kényszerült feladni a futamot.

A bajnokság március 17-én folytatódik Melbourne-ben.

Itt újranézhető a teljes futam:

 

Itt pedig az összefoglaló:

A bajnokság végén a Liga győztese egy egyéves Formula.hu előfizetést nyer, mindemellett a Liga év végi dobogósai kupával lesznek díjazva.

A bajnokság szabályairól és a jelentkezési feltételeiről a Liga vezetőinél lehet érdeklődni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: