DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A VIVE Pro Eye új szintre emeli a VR szemüvegek nyújtotta élményt

A VIVE Pro Eye új szintre emeli a felsőkategóriás VR szemüvegek nyújtotta élményt, a VIVEPORT Infinity korlátlan hozzáférést biztosít a tartalmakhoz, a VIVE COSMOS a Vive Reality rendszerrel pedig újraértelmezi a VR világát.

A VIVE Pro Eye szemüveg beépített szemkövetéssel rendelkezik, míg a HTC VR app store-ja, a VIVEPORT a Viveport Infinity előfizetéses rendszerén keresztül korlátlan hozzáférést kínál a tartalmakhoz. (A Cosmosszal bejelentett “Vive Reality System” új módszereket hoz a tartalmak megjelenítésére és a felhasználók virtuális környezetek közti váltására, ezzel újragondolva a VR-nek működését a térbeli számítástechnika korában.

Ezek a fejlesztések a legjobb technológiát és tartalmat kínálják, és új felhasználói élményt biztosítanak vállalatoknak és egyéni felhasználóknak egyaránt.

Cosmos



Vive Pro Eye

A professzionális VR felhasználók igényei alapján készült Vive Pro többek között beépített szemkövetéssel bővült. A Vive Pro Eye menüjében a felhasználó a tekintetetével navigálhat, így nem szükséges a kontrollerek használata. A szemkövetésnek köszönhetően az üzleti felhasználók és fejlesztők több információt kaphatnak a programjaik használatával kapcsolatban, tovább javíthatják a a teljesítményt, és minden eddiginél jobb visszajelzéssel láthatják el a terméktervező- és kutatócsoportokat.

A Vive Pro Eye a Major League Baseballon (MLB) debütált a 2019-es CES-en. A szemkövetés funkciót integrálták az „MLB Home Run Derby VR” videojátékba, amely lehetővé teszi a menü teljes vezérlését hagyományos kontrollerek nélkül. Az új Vive Pro Eye 2019-ben lesz elérhető.

“A VR technológia bevonásával szeretnénk szórakoztatóbb élményt nyújtani a rajongóknak otthon és a pályán egyaránt.” - nyilatkozta Jamie Leece, a Games & VR, Major League Baseball alelnöke. “A szemkövetési technológiával a Home Run Derby VR kontrollerek használata nélkül nyújt teljeskörű élményt helyszíntől függetlenül. A rajongóink a szemük mozgásán keresztül egyszerűen kezelhetik a játék menüpontjait.”

A Vive Pro Eye elsődlegesen vállalati felhasználásra készült, ahol a szemkövetés funkciójának számtalan előnyét kihasználhatják, legyen szó teljesítményről, hozzáférhetőségről vagy képzésekkel összefüggő alkalmazások fejlesztéséről. Az eszköz mindamellett minimalizálja a fejlesztői részről szükséges erőforrásokat a nagy felbontású VR környezet kialakításához.

Az új Vive Pro Eye 2019 második negyedévében lesz elérhető.

Viveport Infinity

Viveport Infinity

A Viveport Infinity korlátlan előfizetéses rendszerén keresztül a felhasználók több száz virtuális környezetet fedezhetnek fel.

“Bemutatjuk a Viveport fejlesztésének következő állomását, a Viveport Infinity-t.” – mondta el Rikard Steiber, a Viveport elnöke. “Amikor először indítottuk el előfizetési szolgáltatásunkat, a fogyasztók 5 alkalmazást illetve játékot próbálhattak ki egy hónapban. Most, a Viveport Infinity-vel a legjobb minőségű VR tartalmakat kínáljuk felhasználóinknak nagyobb kínálattal, alacsony áron.”

2019. április 5-től, vagyis a Vive Day-től kezdődően a tagok korlátozás nélkül tölthetik le és használhatják a Viveport Infinity könyvtárában lévő, több mint 500 tartalmat. Az előfizetési modellel több ezer dollárt spórolhatnak a tagok, miközben kiváló minőségű tartalmakat próbálhatnak ki. A Viveport Infinity-n keresztül a független fejlesztők tartalmai ugyanúgy elérhetők mint a népszerű tartalomelőállítók termékei, úgy, mint a Seeking Dawn vagy a Torn. A Viveport Infinity az összes jelenlegi és jövőbeli Vive eszközön, valamint az Oculus Riften és a Wave rendszer többi eszközén is elérhető.

Vive Pro Eye

VIVE Cosmos

A Vive Cosmos a Vive legújabb VR headsete. Tökéletes kényelmet, könnyű beállítást és használatot biztosít, így bármikor egyszerűen csatlakozhatunk virtuális világainkhoz. A Vive Cosmos nem igényel külső bázisállomást, így a felhasználás helyszínét tekintve megszűnnek a kötöttségek, lehetünk otthon, de akár úton is. Továbbá, a Vive Cosmos csatlakozási lehetőségei nem korlátozódnak csupán egy hagyományos gamer PC-re.

“Tapasztalataink alapján VR headset vásárlásakor a felhasználók több mint 85%-a az eszköz könnyű használhatóságát és beállítását tekinti fő szempontnak.” – mondta Daniel O’Brien, a HTC Vive Amerika vezérigazgatója. “Hiszünk abban, hogy a Cosmos segítségével azok is könnyedén hozzáférhetnek a VR-hez, akik eddig még nem próbálták, ugyanakkor az elkötelezett VR felhasználóknak is új élménnyel szolgálhatunk.”

A könnyen és egyszerűen üzembe helyezhető, számos környezetben kipróbálható Cosmos-szal a HTC újraértelmezi a VR világhoz való csatlakozást. A Cosmos az első Vive szemüveg, ami “Vive Reality System” funkcióval érkezik.

A Vive Cosmos fejlesztői csomag 2019 elejétől lesz elérhető. További részletek az év folyamán kerülnek bejelentésre.

Vive Reality System

A HTC Creative Labs csapata a Vive Reality Systemmel újragondolta a virtuális valóság érzékelését, a szemüveg felhelyezésének pillanatától az adott tartalommal kapcsolatos interakcióig.

“Filozófiánk középpontjában olyan termékek és élmények fejlesztése áll, melyek egyfajta természetes hidat teremtenek a valóság és a virtuális valóság között. A Vive Reality System segítségével arra törekszünk, hogy a Vive biztosította élményt ezeknek az igényeknek megfelelően alakítsuk.” – nyilatkozta Drew Bamford, a Creative Labs és a HTC Vive alelnöke. “A Vive Reality Systemet alkotó eszközök és környezet célja, hogy a térbeli számítástechnika által különeges helyszínekben és élményekben legyen része a felhasználóknak. Célunk, hogy a VR élmény ne a különböző alkalmazásokról, hanem a virtuális és a valós világ közötti átlépésről szóljon.”

A projekt részeként a Vive a Mozilla-val közösen bejelentette az első, kifejezetten Vive-ra alapuló VR böngészőt.

A Vive Reality System a teljes Vive termékportfólión elérhető lesz, elsőként a Vive Cosmoson.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: