DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Címvédés és magyar ezüstérmes az F1 Esports szériában

Szombat este lezajlott a virtuális sorozat utolsó, döntő fordulója. A domináns Brendon Leigh tízből hat győzelemmel lett másodszor is bajnok, csapattársa, Bereznay Dániel újra nyert.

Az előző két forduló három-három versenyével ellentétben a november 16-17-i döntő során négy futamot is tartottak a Gfinity Arenában: Hockenheim, Szingapúr, Austin és Abu Dhabi voltak a helyszínek.

A sauberes Salih Saltunc első győzelmét szerezte Hockenheimben. Leigh második lett, Szingapúrban pedig már ő végzett az első pozícióban. Legközelebbi riválisa, Frederik Rasmussen kihagyta ezt a két futamot, mivel a pályák nem erősségei, a Toro Rossónál pedig a csapatbajnokság élvezett elsőbbséget.

Brendon Leigh, az F1 Esport 2017-es bajnoka így egy lépésnyire került az elsőséghez: az austini futamon be is biztosította azt újabb győzelmével, melyet csapattársa, Bereznay Dániel előtt szerzett. A bajnoki cím így nem az utolsó felvonásban dőlt el (annak ellenére, hogy duplapontos volt), mégis az szolgáltatta a nap legnagyobb csatáját: Leigh, Rasmussen és Bereznay vívtak óriási harcot.



 

Leigh és Rasmussen a szezon során sokadszor keveredtek vitás esetbe, a dán első szárnya megsérült, mikor Leigh hirtelen fékezett előtte – utóbbi meg is kapta büntetését a megmozdulásért. Bereznay megszerezte szezonja második győzelmét – és második lett a bajnokságban –, a Leigh-Rasmussen incidensből profitáló Bono Huis, a Vegas eRace történelmi győztese második helyet szerzett, szezonja legjobb eredményét.

Az F1 Esport második szezonjában a Mercedes tarolt, csapatbajnoki cím (382 pont, a második Toro Rossónak 210), egyéni első és második helyezés lett az istálló mérlege. Bereznay Dániel tavaly az elődöntőig, az első 40 közé jutott be, ami akkor természetesen már remek eredménynek számított: ehhez képest most ezüstérmet szerzett a neves szimulátorosokkal teli mezőnyben, letette névjegyét az e-sport világában.

Az utolsó két futam forduló közvetítése itt visszanézhető:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: