DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

F1 Esports: Bereznay futamot nyert

Lefutották a hivatalos e-sport széria második fordulóját. Mindhárom futamot a Mercedes uralta, és mintha valódi, vérre menő versenyről lenne szó, egy rivalizálás is kialakulóban van.

Forró volt a levegő az F1 Esports Series második fordulóján, mivel a három közül kettőben is vitás eset döntött a győzelemről. Az első futamot Paul Ricard-i helyszínnel a bajnokság éllovasa, Brendon Leigh nyerte Mercedesszel, ám meg kellett küzdenie a Toro Rossó-s Frederik Rasmussennel, aki az első forduló során, Bakuban is kiénekelte a szájából a sajtot, és megfosztotta a triplázástól.

Leigh ezúttal nem hagyta magát, és az utolsó előtti körben kikényszerítette a pályáról Rasmussent. A manőverért ötmásodperces büntetést kapott, de a Mercedes fellebbezett, Leigh pedig visszakapta a győzelmet. A páros a második futamon, Silverstone-ban megint csak összecsapott, és ismét a dán jött ki vesztesként a helyzetből, ezúttal azonban ő is elismerte, hogy maga volt a hunyó.



Leigh csapattársa, Bereznay Dániel a bajnokság második helyén érkezett a második fordulóra, az első két futamon pedig 4. és 12. helyeket gyűjtött. Az utolsó felvonásban jött el az ő ideje: a spái pályán pole-pozíciót szerzett, és bár Rasmussen lerajtolta őt, két kör múlva visszavette a vezetést, és megszerezte első győzelmét a szériában.

A hat versenyből négyet Leigh nyert, aki egyértelműen uralja a szériát: rajta kívül Rasmussen és Bereznay magaslik ki a mezőnyből. A sorozat utolsó fordulója négy versennyel november 16-án következik.

A második forduló közvetítése teljes hosszában itt visszanézhető:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: