DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Bereznay kiválóan kezdte az F1 Esports Seriest

Bereznay Dániel az összetettbeli második helyen áll az F1 Esports Series első fordulója, azaz három verseny után. Csapattársa, a tavalyi bajnok, Brendon Leigh vezeti a tabellát.

A Mercedes, akárcsak a valóságban, a e-sport bajnokságban is oktatja a mezőnyt, ahol a tavalyi bajnok, Brendon Leigh versenyez, csapattársa pedig a magyar Bereznay Dániel. A 10 valódi csapatból 9 szerepet vállalt az e-sport bajnokságban, egyedül a Ferrari maradt távol az eseménytől, amelyet Londonban rendeztek meg, a Gfinity Esports Arenában.

A 10 futamból álló szezon első három versenyét rendezték meg, sorban: Ausztrália, Kína és Azerbajdzsán. Brendon Leigh ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és kishíján mindhárom versenyen diadalmaskodni tudott. Az első kettőt még behúzta, azonban az azerbajdzsáni futamon a cél előtt pár méterrel kapta el őt a dán Frederik Rasmussen a Toro Rossóval, csakúgy, mint Bottas Strollt 2017-ben.



Bereznay a nyitóversenyen csapattársa mögött végzett a második helyen, azonban sajnos kapott egy büntetést, mivel átlépte a sebességhatárt a bokszutcában, így végül csak a hatodik helyet tudta megszerezni. Kínában aztán sokáig vezetett Dániel, de Leigh utolérte őt, az ötödik helyről rajtolva, és ezt a versenyt is behúzta, így honfitársunknak meg kellett elégednie a második pozícióval. Azerbajdzsánban pedig egy harmadik hely jutott számára, ezzel a bajnoki pontverseny második helyén áll: Brendon Leigh 68, Bereznay Dániel 41, Frederik Rasmussen pedig 27 pontot gyűjtött az első három versenyen.

A következő két fordulót is Londonban tartják majd, előbb október 31-én, majd november 17-én mérhetik össze újból a tudásukat a versenyzők a 200000 dolláros összdíjazású tornán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: