DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Bánki Bence vezeti a WTCR e-sport szériáját

Az első – éppen virtuális Hungaroringen tartott – forduló után magyar kötődésű pilóta vezeti a hivatalos online bajnokságot. A versenyre kvalifikáló játékosok egyharmada magyar volt.

A hét fordulóból álló Esports WTCR Oscaro Multiplayer Chamionship hétvégén vette kezdetét, első állomásként a Hungaroringgel. A mezőny erejét mutatja, hogy az időmérőn 13 autó végzett 0,4 másodpercen belül. A brit Jack Keithley szerezte a pole-pozíciót, a második helyről induló, szlovák zászló alatt versenyző Bánki Bence azonban a futam startjánál megelőzte. Keithley nem hagyta őt lélegzetvételhez jutni, végig a nyomában loholt, az utolsó előtti körben előzési kísérlete azonban kudarccal végződött, a hatodik helyig esett vissza, így Bánki nyerte az év első versenyét.



A második, fordított rajtrácsos versenyen Keithley győzött, míg Bánki ötödikként ért célba. A Benjamin Lessenes fekete-piros Honda Civicjével versenyző játékos két forduló alapján 76 ponttal vezeti az összetett, Keithley és Florian Hasse 74-74 egységgel üldözi.

A magyar versenyzők jól szerepeltek hétvégén: a versenyekre kvalifikáló 23 résztvevő közül hat magyar és két szlovákiai magyar pilóta szerepelt. Leitner Norbert és Báldi Gergő az időmérőn negyedik-ötödik helyen végzett, bár a futamokon nem sikerült megőrizniük a pozíciót, a második versenyen nyolcadik-kilencedik pozícióban értek célba. Báldi 7., Leitner 11. helyen áll az összetettben.

A második versenyt szeptember 2-án tartják a Nordschleifén, kvalifikálni kedden 15 óráig lehet rá, a köridőlista első helyén jelenleg Báldi Gergő áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: