DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az RC F GT3 helyet kapott az új Gran Turismoban

A Toyota Gazoo Racing idei Genfi Autószalonon leleplezett vadonatúj Toyota GR Supra versenyautója után az Emil Frey Lexus Team egyedi RC F GT3 versenygépe is helyet hapott a legújabb Gran Turismoban, így a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota immár két legendás modellek is szerepel majd legendás Playstation játék legfrissebb kiadásában.

A svájci Emil Frey Lexus Team a sikeres tavalyi debütáló év ezen a hétvégén kezdi meg első évadát a világ legsikeresebb GT sorozatában, a Blancpain GT versenysorozatban, a csapat Lexus RC F GT3 gépe a pedig mostantól virtuális formában is versenyez majd, hasonlóan a Gazoo Racing vadonatúj Toyota GR Supra versenygépéhez. 

Az Emil Frey Lexus Racing versenycsapatot különleges megtiszteltetésként éli meg, hogy a tavalyi Lexus RC F GT3 modell, amellyel újoncként harmadik helyen végeztek az International GT Open versenysorozaton, immár virtuális formában is készen áll a versenyzésre. A világszerte népszerű Gran Turismo videojáték legújabb szereplője a japán versenyautó, hasonlóan a vadonatúj Toyota Suprához.

Az Emil Frey Lexus Racing a világ legkeményebb GT3 bajnokságán, a Blancpain GT versenysorozatban versenyez, s ezzel a csapat már a legmagasabb osztályú GT-sorozatban szerepel – az erőteljes Lexus-gép pedig immár a Gran Turismo Sport minden játékosának rendelkezésére áll. Az autót 50 különböző pályán lehet próbára tenni az izgalmas küzdelmekben. A játék frissítésének köszönhetően három új GT League verseny is elérhető, egy Cherry Blossom téma és az új Tsukubai (Japán) versenypálya mellett.

Lexus_RCF_GT3_Emil_Frey_GRAN_TURISMO_4



„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhattunk a Gran Turismo készítőivel, és örülünk, hogy új Lexus RC F GT3 versenyautónk megjelenik ebben a népszerű játékban.” – fogalmaz Lorenz Frey, a Emil Frey Lexus Racing csapatfőnöke. „Minden motorsport- és autórajongó Gran Turismot játszva nő fel, hiszen nincs még olyan játék, amelyik ilyen precízen kidolgozott, minden részletében tökéletes lenne, vagy ilyen valósághűen és izgalmasan adná vissza az autóversenyzés élményét.”

Arról még nincs hír, hogy a Toyota GR Supra mikor tűnik fel először valódi versenypályán is, azok azonban, akik Lexus RC F GT3-at nem csupán a Playstation konzol révén, de közelebből, élőben is megnéznék, az augusztus 31. és szeptember 2. között a Blancpain GT sorozat Hungaroringen tartott futamán megtehetik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: