Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap
SimTech

Megérkezett a Cat S61 – Kompakt szerszámosláda okostelefonba építve

A Cat® phones bejelentette legújabb csúcskészülékét, a Cat S61 okostelefont, amit Barcelonában, a Mobile World Congressen mutat be hivatalosan. A készülék továbbfejlesztett FLIR® hőkamerával, beépített lézeres távolságmérővel és beltéri levegőminőség-érzékelővel érkezik. A Cat S61 okos szerszámosládája megbízható segítséget jelent számos munkafolyamatban.

A Cat S61 FLIR hőkamerájával - a továbbfejlesztett szoftvernek köszönhetően - élesebb képeket készíthetünk, mindezt 400 Celsius fokig kibővített hőmérséklet tartományban, továbbá VGA helyett HD részletességgel rögzíti a fotót, és a FLIR MSX® képoptimalizáló technológiájával egészíti ki.

Az új funkciók és fejlesztések segítségével a Cat S61-gyel lehetővé válik a járműdiagnosztika, az aszfaltfigyelés vagy a magas hőmérsékletre hevülő eszközök ellenőrzése is. A hagyományos felhasználási lehetőségek, mint a nyílászáróknál keletkező hőveszteség, a szigetelés hiányosságai vagy a nedvesség észlelése mellett a készülék a túlterhelt áramköröket is észleli, mindezt akár teljes sötétben, ködben, vagy füstös környezetben.

CatS61-Workbench

A MyFlir® alkalmazásban olyan új funkciók érhetőek el, mint a hőkamerával készített élő videoközvetítés, a készülék által kínált ‘ Tippek és Trükkök ‘, valamint a Közösségi Fórum, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók megosszák egymással tapasztalataikat.

A Cat S61-ben egy Sensirion beltéri levegőminőség-érzékelőt is találunk, ami jelez tulajdonosának, ha tartózkodási helyén magas lenne a szennyező anyagok aránya (illékony szerves vegyületek, VOC). A legfőbb VOC források közé tartoznak a festékek, oldószerek, szőnyegek, bútorok és tisztítószerek, melyek jellemzően előfordulhatnak a Cat-et használók munkakörnyezetében. A Cat S61 folyamatosan ellenőrzi a beltéri levegő minőségét, és tájékoztatja a felhasználót, ha egészségre káros értéket mér. A szenzor továbbá a páratartalmat és az aktuális hőmérsékletet is mutatja.

A Cat S61 lézeres távolságmérője 10 méterig képes felmérni a területet, a kapott adatok alapján pedig területet is számol. Minden adatot elment a képpel együtt, így további számítások végezhetőek utólag, a terület ismételt meglátogatása nélkül.

A Cat S61 olyan feladatokban is társ, mint a biztosítékok és a vezetékrendszerek ellenőrzése, vagy a szükséges kábelezési terület felmérése. Az élő videoközvetítés pedig lehetővé teszi más kollégák bevonását is.

Cat S61 Front Angled

A Cat S61 5,2”-es FHD kijelzője Gorilla Glass 5 védelemmel rendelkezik, amely kültéri használatra optimalizált. Az IP68 szabványnak megfelelően porálló, valamint 3 méterig 1 órán keresztül vízálló. A MIL Spec 810G szabvány értelmében ellenáll az 1,8 méter magasságból való leejtésnek. A Cat mobiltelefonok felhasználói számára ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy készüléküket munkájuk során is használhassák.

“Tudjuk, hogy a Cat S60 tulajdonosok 60%-a legalább hetente egyszer használja a beépített hőkamerát. A Cat S61 továbbfejlesztett hőkamerája még több felhasználási lehetőséget biztosít. Az igazán hasznos eszközökkel és funkciókkal ellátott okostelefonhoz fogható nincs a piacon. Rendkívül büszkék vagyunk a Cat S61-re.”- nyilatkozta Peter Stephens, a Bullitt Group vezérigazgatója, a Caterpillar mobilrészlegének nemzetközi partnere.

“Izgatottak vagyunk, hogy a Thermal by FLIR partnerprogramján keresztül támogathatjuk a Bullitt Groupot, és mikrohőkameránk az új generációs Cat S61 készülék része lett. A Cat S60 bizonyította a hőkamera előnyeit, a Cat S61-gyel pedig még alaposabb, még széleskörűbb információt kaphatunk környezetünkről.” – mondta Frank Pennisi, a FLIR Industrial Business Unit elnöke.

A Cat S61 okostelefont hivatalosan a Mobile World Congress-en mutatják be (CS78-as stand). A Cat S61 okostelefon Magyarországon várhatóan 2018 nyarától lesz elérhető.

Cat S61 Back Angled

A Cat S61 főbb jellemzői:

Strapabíróság:

•Alumíniummal megerősített die-cast készülékház

•MIL Spec 810G

•Ellenállás az 1,8 méter magasból való leejtésnek

•IP68 szerinti por- és vízállóság, 3 méter mélyen 1 órán keresztül vízálló

•Legújabb Corning® Gorilla® Glass 5 kijelző védelem

FLIR hőkamera: Lepton

•Megnövelt hőmérséklet tartomány: -20°C -tól 400°C-ig

•MyFlir alkalmazás élő videoközvetítés funkcióval

•Továbbfejlesztett FLIR MSX képfelbontás

•Lézeres terület- és távolságmérés 10 méterig

•Beltéri levegőminőség és páratartalom mérése

•Android™ Oreo (P-re frissíthető a későbbiekben)

•5,2”-es, élénk FHD kijelző, kültéri használatra optimalizálva

oÉrintőkijelző kesztyűben és vizes kézzel is vezérelhető

•Nagy kapacitású, 4500mAh-s akkumulátor, QC4.0 kompatibilitás

•16MP-es hátlapi kamera, 8 MP-es előlapi kamera, 4K video

•4GB RAM, 64GB ROM (MicroSD kártyával bővíthető)

•2.2GHz nyolcmagos processzor (Qualcomm Snapdragon 630)

•LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi

•Továbbfejlesztett GPS, BT5.0, NFC, WiFi (2.4GHz/5GHz)

•Alkalmazás-válogatás a strapabíró készülékek felhasználóinak

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?