DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hivatalos eSport-csapatot alakított a Renault

Az enstone-i F1-es istálló az első, amely egy hivatalos szimulátoros csapatot indít - egyre szorosabb az összefonódás a valóság és a virtuális világ között.

Hétfőn hivatalosan is bejelentette a Renault F1-es istállója, hogy eSport-csapatot indít Renault Sport Team Vitality néven. A csapatban három gamer, Philip Paschmeyer, Victor Loquet és Sandro Holzwarth kap majd helyet, a cél pedig egyelőre az európai Rocket League Championship, de folynak az egyeztetések az F1 hivatalos eSports-bajnokságáról is.

renault_2



A csapattagok bejárást kapnak a Renault enstone-i gyárába, ahol segítik majd a munkát. "A kapocs, ami összeköti a motorsportot és a játékot, egyértelmű. Mindkettőhöz szükség van mentális erőre és fizikai állóképességre. A tavalyi izgalmas eSports-bajnokság felgyorsította a két dolog összefonódását és lehetőséget biztosított az együttműködésre" - mondta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

Azt is hozzátette: a cél az, hogy hosszabb távon is működjön egy sikeres és rettegett csapat a Renault nevével, ehhez pedig jelen pillanatban minden feltétel adott. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: