Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 15. szombat
SimTech

Már csak a jövőbe nem lát a Mio új kamerája

Többfunkciós kamera? A Mio legújabb, MiVue 700-as dashcam-jei nemcsak az eseményeket rögzítik, de számos más módon is hasznosítják optikájuk kiváló képességeit. Érzékelik az útburkolati jelek és az előttünk haladó autó távolságát, így időben figyelmeztetnek a vészhelyzetre, és jelzik a sebességmérő kamerákat is. Mindezt tudják sötétben vagy rossz időben is, a legfontosabb képsorokat pedig a beépített WiFi-nek köszönhetően a mobiltelefonunkra is rögtön letölthetjük.

A látás a legfontosabb érzékszervünk, információink 60-80%-át segítségével szerezzük. Viszont a látóterünk korlátozott, így képtelenség, hogy mindenre egyszerre figyeljünk. És ha valamit érzékelünk is, a részletekre később nem emlékszünk. Ezért sokszorosan hiánypótlók a Mio MiVue 700-as fedélzeti kamerái: a látóterünk, a figyelmünk, és az emlékezetünk hiányosságait pótolják ki.

MiVue_752+a20_combo

Kitágítja a látóteret

A Mio MiVue 700-as sorozat kamerái 130° és 140°-os nagylátószögű objektívvel rendelkeznek, így ideálisan egészítik ki látóterünket, és vész esetén minden részletet felvesznek. A forgatható tartókonzollal oda irányíthatjuk a kamera fókuszát, ahol a fontos dolgok történnek. A kiváló minőségű objektívnek és az F2.0-ás vagy F1.8-as rekesznyílásnak köszönhetően a felvétel kristálytiszta lesz, így biztosan látszódni fognak a rendszámok és más részletek.

Ha még nagyobb szögben, akár 360°-ban szeretnénk körbelátni, a szélvédőre rögzített MiVue kameránkat egyes modellek esetében kiegészíthetjük egy MiVue A20 hátsó kamerával is.

Előre látja a vészhelyzetet

A kamerák „látásán” alapul a fejlett gépjárművezetés-támogató rendszer is (ADAS).  MiVue 700-as kameránk figyelmeztet, ha érzékeli, hogy túl közel kerültünk az előttünk haladó autóhoz, vagy a sávunk szélét jelző vonalakhoz. Egy ilyen jelzés akár életmentő is lehet, különösen, ha fáradtan vezetünk. A MiVue 700-as sorozat kamerái azt is figyelik, hogy mennyit ülünk egyfolytában a volánnál: ha elértük a fáradtsági küszöböt, eszközünk pihenőt rendel el. És akkor is szól, ha sebességmérő kamerához közeledünk.

MiVue_788_front_menu_angled

Mindenre tisztán emlékszik

Még egy kisebb baleset esetén is annyi minden történik egyszerre, hogy sok fontos részlet elkerüli a figyelmünket. Ezért hasznos, hogy a MiVue 700-as kamerák felvétele az autó beindításakor automatikusan elkezdődik. Ha a készülék hirtelen mozgásváltozást észlel, a 3 tengelyes G-szenzor automatikája működésbe lép, és olyan extra információkat is rögzít, amelyek segítségével az erőhatások részletesen elemezhetők. Így nemcsak a felvétel kristálytiszta, de az esemény körülményei is részletesen dokumentáltak lesznek.

Sőt, ha autónk körül mozgást érzékel, a kamera akár álló helyzetben, parkolási módban is el tudja indítani a felvételt. Ehhez nem szükséges más, csak egy külső tápforrás, pl. egy Smartbox™.

MiVue_751_back_angled

WiFi

A beépített WiFi vezeték nélküli gyors adatátvitelt tesz lehetővé, így a fontos felvételekről a telefonunkon is lehet biztonsági másolatunk. A fáljok a MiVue alkalmazás segítségével könnyedén számítógépre menthetők és ott rendezhetők.

Elérhetőség és árak

A MiVue 733 WIFI, MiVue 751, MiVue 752 WIFI Dual, MiVue 786 WIFI, MiVue 788 Connect készülékek 41 990 Ft és 81 990 Ft közötti áron kaphatók a Mioshop.hu webáruházban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?