DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Magyarok remekelnek az online WTCC-ben

Ahogyan már a Formula-1-nek, úgy a túraautó-világbajnokságnak is van hivatalos eSport szériája. A legközelebbi versenyen akár te is indulhatsz – a magyarok jelentős erőt képviselnek.

Különbség az F1-es virtuális szériához képest, hogy a WTCC bajnoksága már év eleje óta tart, a 10 fordulóból álló szezon pedig áprilistól novemberig tartó időszakot ölel fel. A versenyek többsége megegyezik a valódi bajnokság pályáival – ezeket egy héttel korábban teljesíti az online mezőny –, habár olyan helyszínek is szerepelnek, amelyek nincsenek a WTCC-ben, mint Spa, Suzuka, vagy a múlt hétvégi állomás, Sonoma.

A Slovakia Ring-i forduló – a sonama előtti verseny – a magyarok szemszögéből

Minden versenyre – a legközelebbi a sanghaji október 8-án – akárki ingyenesen benevezhet. A résztvevőknek előzetes kvalifikáción kell részt venniük a Raceroom platformján, legjobb köridejeik alapján rangsorolják őket, és osztják be négy, 30 fős csoportba: a Divison 1, 2, 3 és 4 kategóriákba. Természetesen a Division 1-ben szerepelnek a leggyorsabb résztvevők. Utóbbi pontversenyét két német pilóta uralja, mögötte azonban három magyar következik: a lőtávolban levő Nándori Márk, Báldi Gergő (a Hankook Racer Cup országos bajnoka), valamint Leitner Norbert. A top 10 felét magyarok teszik ki, a 7. helyen szerepel még Nagy Dávid, valamint a 10. pozícióban a szlovák színekben induló Bánki Bence.

Bővebb cikkben foglalkozott a virtuális bajnoksággal a WTCC Blog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: