DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

RS Formula - Schneider oktatott Interlagosban

Schneider Kristóf mögött Dévai lett a 2., aki végre a szezonban először magára talált, így a One By One a 2015/2016-os Abu Dhabi Nagydíj után újra kettős győzelmet ünnepelhetett. Nosztalgikus látvány volt a két ObO az első két helyen, ugyanis ez volt pályafutásuk 4. kettős diadala.

A pole-ból Molnár indulhatott, aki vezetői hibából adódóan visszaesett, végül kiesett a futamból, ezáltal a Red Rush-pilóta a bajnoki címért folytatott viadaltól is búcsúzott. Molnár tavaly is a végén bukta el, ahogy idén is. Híves sem volt szerencsés, nála a technika szólt közbe, áramszünet miatt kényszerült kiállni a futamból. Neki még van matematikai esélye. Szűcs harmadik helyen ért be. 

A kicsiknél is jó meccs volt: Hajdú egy kórházi lábadozás után tért vissza, és remek csatákkal és kiegyensúlyozott versenyzéssel lett 5. Marsa Nándor annyira elemében volt, hogy a futam elején még az első helyért is csatázni tudott Molnárral, később tempója miatt a 8. helyre esett vissza. Kapitány remek stratégiája végett és okos versenyzése miatt behozta negyedik helyre a Coronet versenygépét, ezzel a szezonbeli legjobb eredményét produkálta. 

Pontverseny állása:
1. Schneider Kristóf 102 pont
2. Szűcs Zsolt 99 pont
3. Híves Zoltán 93 pont
4. Molnár Attila 89 pont 

Csapat:
1. Red Rush gp 168 pont
2. One Mission Motorsport 158 pont
3. One by One Racing Team 138 pont

Következő futam: 1 hét múlva Abu Dhabiban jön a bajnoki finálé!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: