DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Új, trendi olasz villanyrobogó márka Magyarországon

Az igényes háziasszonyoknak, és a hobbijukat magas színvonalon űző akvaristáknak már világszerte bizonyított, mostantól az elektromos városi mobilitás terén is kompromisszum nélküli minőségre törekszik, korrekt áron.

Aki nem járatos a mosógép motorok világában vagy az akváriumi levegőztetők csúcskategóriás termékeiben, talán még nem is hallott az Askoll nevű észak-olaszországi, vicenzai székhelyű világcégről. Pedig ők azok akik a hozzáértők szerint a világ legjobb, legtartósabb, legmegbízhatóbb és legnagyobb hatékonysággal működő villanymotorjait készítik immáron hosszú évek óta. Igaz, mostanáig ezeket tíz millió számra minőségi mosógépekbe és exkluzív akváriumok levegőztetőjébe szerelték. Az elektromos városi mobilitás térhódításával azonban kézenfekvőnek tűnt, hogy aki ilyen tapasztalatokkal rendelkezik a villanymotor gyártásban annak szinte kutya kötelessége ezt hasznosítani városi kétkerekűekhez is. Ehhez már nem is volt másra szükség mint egy új elektromos robogó gyártó sorra, egy saját Vicenza melletti teszt pályára, a japán Panasonic céggel kötött megállapodásra, amelynek keretében közösen gyártják az Askoll járművek akumulátorait és végül, de nem utolsó sorban, egy az Aprilia motorgyártól átcsábított vezető designerre, aki a legendás Scarabeo, és Grillo mopedek legkedvesebb design elemeit és vonzó stílusát adaptálta az Askoll szuper elektromos motorjaihoz és a villanyhajtáshoz. Így jött létre az Askoll Es1 és az Es2 villanyrobogó, amely Olaszországban immáron a moped eladási top 20-as listát ostromolja és a 2017-es budapesti Motor Show megnyitása pillanatától Magyarországon is elérhető, garanciával, tesztlehetőséggel és szakszerű szervízháttérrel, alkatrész utánpótlással.

askoll-1



- Ha jobban belegondolunk egyetlen olyan hatékonyságú tesztpálya sincs a világon, mint a mosógépeket nyüstölő háziasszonyok milliói, így aki a legjobb mosógép motorokat tudja gyártani, az egyúttal a világ villanymotor iparának éllovasa is - magyarázza Bóday Csilla az Askoll villanyrobogóit és elektromos kerékpárjait forgalmazó magyar cég képviselője. Csilla azt is elmesélte, hogy munkatársaival együtt ellátogattak az Askoll vicenzai villanyrobogó gyárába, ahol megtapasztalhatták, hogy azért még létezik a valódi Made in Italy. A cég villanyrobogói ugyanis lényegében 100%-ban a történelmi szépségű Észak-Olasz kisváros melletti összeszerelő üzemben készülnek. Nem csak a legendás Askoll villanymotorokat tekercselik itt, de a váz, a futómű, a design is kizárólag olasz, és olyan magasak az Askoll modellekkel szemben támasztott minőségi követelmények, hogy még a világhírű Panasonic akumulátorok alkatrészeit is az Askoll szakemberei rakják össze és tesztelik le beszerelés előtt Vicenzában. Természetesen a robogók gumijai is kifejezetten az Askoll modelljei számára készültek és mi sem jelzi jobban, hogy a céget komolyan veszi a motorkerékpár ipar, mint, hogy, a legnagyobb olasz motoros kiegészítő felszerelés és ruházat gyártó, a világszerte ismert Tucano Urbano már el is készítette kifejezetten az Askoll modelljeire tervezett kollekcióját.

askoll-3

- Az Askoll Olaszországban kezd a trendi, környezettudatos polgárság városi járművévé válni, sikerének titka a vonzó megjelenésen, az olcsó üzemeltethetőségen és a praktikumon kívül az, hogy rendkívül magas kézműves olasz gyártási minőséget kínál átlagos áron.

A két modell közötti különbség egyrészt a méretükben van, másrészt abban, hogy a nagyobb, kétszemélyes, dupla akumulátorral is rendelhető, ami jóval 100 km feletti autonómiát biztosít a járműnek. Az Askoll egyébként még arra is figyelt, hogy a járműből egyszerű mozdulattal kivehető, otthon, irodában, munkahelyen is feltölthető akumulátor még kifejezetten divatos is: formatervezett fogantyújával olyan benyomást kelt egy hölgy kezében mint egy divatos, posztmodern kézitáska.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: