DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Ilyen F1-es játékokat akarunk a jövőben

Noha a Codemasters termékei évről évre fejlődnek valamiben, sosem elég az újításokból - hoztunk hét olyan elemet, melyet szívesen látnánk a következő évek F1-es játékaiban.

Az F1 2016 több szempontból is előrelépést jelentett elődeihez képest: magával ragadóbb karriermód, javult kezelhetőség és grafika, ráadásul ősszel androidos és iOS-es változata is megjelent. Hiába azonban a folyamatos megújulás, a rajongók étvágya kielégíthetetlen, a WTF1 pedig összegyűjtötte, milyen plusz elemeket látnánk szívesen az elkövetkezendőkben.

Klasszikus tartalmak

Ezidág csak az F1 2013 tartalmazott néhány autót és pályát a sportág gazdag múltjából, s bár nem ez lett a legsikeresebb F1-es játék, rajongók milliói örültek a változásnak. A lehetőségek tárháza azonban kimeríthetetlen: legendás modellek és helyszínek tucatjai várják, hogy új életre keljenek a 21. században.

Osztott képernyő

Valamilyen oknál fogva a versenyzős játékok egyre inkább eltávolodnak ettől a megoldástól, sok játékos azonban mégis odavan érte. Ahhoz, hogy társainkkal együtt játszunk, ugyanarra a platformra plusz online kapcsolatra van szükségünk – kár, hogy nem lehet egy kanapén ülve offline is tolni kedvenc játékunkat.

Az F1 nem csak a pályán létezik

Az F1 2016 egyik legnagyobb újítása az volt, hogy betekintést nyerhettünk a garázsok mögé, ahol szerződések és dollármilliók sorsa dől el, de még mindig nagy lehetőség rejlik ebben.

Fejlettebb törésrealisztika

Ha valamivel, ezzel soha nincsenek kibékülve a rajongók, hiába a Codemasters évről évre történő erőfeszítései. Persze itt némi licenc-problémák is akadályozzák a változásokat, hiszen melyik szponzor szeretné darabokra törve látni logóját a pálya szélén?

Csapatot váltó pilóták

A karriermódban saját karakterünkkel léphetünk egyre feljebb a ranglétrán (az F1 2016-ban tíz szezonon keresztül), de ha ugyanezt egy valódi pilótával szeretnénk megcsinálni, sajnos bebetonozott helyünk van egy csapatnál. Itt a már említett licencproblémák jelentik a legnagyobb akadályt, de azért menő lenne Lewis Hamiltont ismét a McLarennél látni, vagy akár Sebastian Vettelt a Red Bullnál.

Előszezoni tesztelés

Bár ez az opció csak a hardcore-gamerek vágyait elégítené ki, megérne egy elgondolást. Nagyszerű lehetőség lenne új játékosoknak a gyakorlásra, ahol elsajátíthatják az autó beállításait, vagy éppen különböző feladatokat teljesíthetnek.

Juniorkategóriák

Képzeljük csak el! A karrierünket már nem egyből az F1-ben, hanem a GP3-ban, vagy a GP2-ben kezdenénk el, de mivel túlságosan is nagy a fluktuáció az alacsonyabb géposztályokban, a szokásos licencproblémákkal megspékelve igencsak valószínűtlen, hogy ezt az újítást hamarosan látni fogjuk a játékokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: