DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Indul a virtuális Audi TT Kupa, pénznyereménnyel

Kiemelkedő lehetőség tárult a magyar szimulátoros világ elé. Keszthelyi Vivien csapata, a Team VRS a januárban induló VirtualSimRacing által szervezett Audi TT kupájába száll be, mint támogató.

Az Audi TT kupáról

A német gyáróriás 2015-re fejlesztette ki az Audi TT kupás verzióját, amivel márkakupát indított. A többnyire DTM helyszíneken futó sorozatnak az elsődleges célja, hogy a fiatal tehetségek - akik közül többen a gyár támogatását élvezik - tesztkilométereket gyűjthessenek, és versenytapasztalatokat szerezhessenek. Az egyik legnagyobb érdekessége a bajnokságnak a mérnöki háttér, ugyanis az Audi szolgáltatja minden pilótának a személyi gárdát. A pilótát saját stábja így csak az autón kívüli teendőkben segíti, mint például versenytaktika, az ideális ív megtalálása stb.

A márkakupák azon sorozatok közé tartoznak, ahol a legjobban kijön a pilóták tudása és tehetsége. Mivel az autók között maximum beállításbeli különbség lehet, ezért itt ütközik ki leginkább a gyorsaság, a mérnökökkel való kommunikációkésség, és az autó viselkedésének megértése. Itt nincs jobb, vagy rosszabb autó, csak jobb, vagy rosszabb versenyző. Éppen ezért az ilyen bajnokságok szoktak lenni a legizgalmasabbak, a legszorosabbak és versenyzői szemmel a legélvezetesebbek.



Hogy pontosan milyen bajnokság mögé állt be a Team VRS?

A RaceroomRacingExperience hivatalos, licenszelt, 2015-ös, és 2016-os fejlesztésű Audikkal szerelte fel játékát. A VirtualSimRacing 2016-os autókkal rendez egy 5 fordulós bajnokságot, ahol a versenynaptárt valós helyszínekből, valamint egyéb híres európai versenypályák keverékéből alakította ki. A versenyzők összemérhetik tudásukat majd az 1969-ben épült Paul Ricardon, a Formula 1 által is használt Monzán, de nem maradhatott ki a legendás túraautó versenyeiről híres, TT Cupból is ismert Oschersleben sem, vagy a rövid, de kőkemény Norisring. A részvételhez csupán egy autóra és a helyszínekre van szükséged, s már indulhatsz is!

Miért egyedülálló ez a bajnokság?

Nem csak azért, mert itthon ritka, hogy egy versenycsapat megállapodást köt egy szimulátoros ligával, de emellett a Team VRS kiemelkedő pénznyereménnyel díjazza a dobogósokat!

A bajnok: 20.000 Ft
Az ezüstérmes: 15.000 Ft
A bronz: 10.000 Ft

Ezen kívül az egyéni és csapatdobogósokat kupákkal, érmekkel díjazzuk bajnokság végén.

Várunk mindenkit sok szeretettel a bajnokságban! Minden további információt és jelentkezési lehetőséget >HYPERLINK "https://vsr.hu/forum/viewtopic.php?f=197&t=2420"ittHYPERLINK "https://vsr.hu/forum/viewtopic.php?f=197&t=2420"< megtaláltok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: