DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kiderült, mikor jön a Motorsport Manager

Az ősz leginkább várt motorsport-alapú játékának bemutatója eredetileg szeptemberben lett volna, de a benzinőrülteknek már nem kell olyan sokat várniuk a megjelenésre.

A Motorsport Manager egészen új megvilágításba helyezi az autósportra épülő játékokat: elsődleges feladatunk nem az lesz, hogy vezetési tudásunkat tökéletesítsük, hanem virtuálisan Toto Wolff, Maurizio Arrivabene, vagy éppen Christian Honer bőrébe bújhatunk. Nekünk kell majd megszabni az autó beállításait a felfüggesztéstől az utolsó csepp üzemanyag megfelelő felhasználásáig, meg kell alkotnunk a tökéletesversenystratégiát, és nem mellesleg nyerő csapatot kell összeállítanunk.

A mobilon már régebb óta elérhető játék számítógépes kiterjesztését eredetileg szeptemberre tervezték a fejlesztők, a Playsport Games és a Sega, de már csak kevesebb, mint másfél hónapot kell várnunk arra, hogy ténylegesen is elérhetővé váljon. A Motorsport Manager 2016. november 10-én érkezik PC-re és Macre, melyet a linuxos változat rövid időn belül követ majd.

Az F1 rajongói kicsit csalódottak lehetnek, ugyanis az MM nem rendelkezik a világbajnokság hivatalos licencével: nem lesznek F1-es csapatok, sem F1-es versenyzők, de a fejlesztők arra törekedtek, hogy némileg visszaadják azt az érzést, melyet a száguldó cirkusz képes nyújtani. Így lesz a Scuderia Ferrariból Scuderia Rossini, és olyan pályákon mérhetjük össze tudásunkat a többiekkel, melyek nyomokban Spát, Suzukát és Monzát tartalmaznak.

Számtalan új lehetőség kecsegteti a motorsportok háttere iránt fogékonyakat: nem csak a saját csapatunkért felelhetünk, hanem beleszólásunk lesz a szabályok alakulásába. A Motorsport Managerben három bajnokság áll rendelkezésünkre a fejlődésre: az European Racing Series után kaphatunk meghívást az Asian Pacific Supercupba, melyet a World Motorsport Championship követ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: