DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Nvidia Shield: Gaming bárhol, bármikor

A hordozható eszközök mindig is nagy sikernek örvendtek, elég csak a Nintendo kézi konzoljaira visszaemlékezni, például a Game Boy-ra. Az Nvidia most megtette a következő lépcsőfokot és piacra dobott egy kütyüt, amivel a lakáson belül bárhol használhatóvá válik a PC-nk ereje.

Első ránézésre a Shield nem tűnik különlegesnek, minden megvan raja, ami egy hagyományos kézi konzolon is: egy 720p érintőképernyő, az Xbox 360-hoz hasonlító vezérlőfelület és egy mini HDMI csatlakozó. Ám ha bekapcsoljuk, láthatjuk miben is tér el az Nvidia gépe a többitől. A legfrissebb android fut rajta (Jelly Bean), így támogatja az összes alkalmazást, filmet és játékot, amit a telefonunkra is be tudunk szerezni. Nézhetünk rajta filmeket a Netflix vagy az HBO alkalmazásával, és akár SD kártyáról is.

BelsőKép_nvidia-shield-640x481



Ám a Shield igazi ereje a folyamatos tartalommegosztásban (streamben) van. Amennyiben egy GTX 650, vagy nagyobb sorozatú videokártyával rendelkezünk, a számítógépen futó játékok elérhetővé válnak a konzolon is. Természetesen minden, amit a képernyőn látunk, kivetíthető egy HD tévére, köszönhetően a HDMI csatlakozónak.

Kifejezetten kényelmes vele a játék, ám még nem teljes a támogatottsága, így megesik, hogy nem megfelelő az irányítás. A fejlesztés jó úton halad, csak éppen még messze van a tökéletestől. Egy nagy negatívum, hogy jelenleg csak helyi wi-fi hálózaton képes streamelni, így lakásunk elhagyása után mindössze egy androidos telefon válik belőle, ami a 300 dolláros (85 ezer forintos) árcédulát nézve kényelmetlenül drága.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: